İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Emniyet Genel Müdürlüğü koordinasyonunda uluslararası düzeyde yürütülen operasyonun sonuçlarını duyurdu.
Yerlikaya'nın verdiği bilgiye göre, yurt dışına kaçan ve haklarında arama kararı bulunan 11 şahıs, ilgili ülkelerin kolluk birimleriyle iş birliği içinde yakalanarak Türkiye'ye getirildi.
Operasyon, EGM InterpolEuropol Daire Başkanlığı koordinesinde; Adalet Bakanlığı, İstihbarat, KOM (Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele) ve Narkotik Suçlarla Mücadele, Asayiş ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıklarının iş birliğiyle gerçekleştirildi.
Türkiye'ye iade edilen şahısların arandığı başlıca suçlar ve iade edildikleri ülkeler şöyle:
Gürcistan'dan İade Edilenler (6 kişi): Aralarında "Bilişim Sistemleri Kullanılarak Dolandırıcılık", "Kasten Öldürmeye Teşebbüs", "Silahla Yağmaya Teşebbüs" ve ulusal seviyede aranan "Dolandırıcılık" suçluları bulunuyor.
Almanya'dan İade Edilenler (3 kişi): "Silahla Birden Fazla Kişi ile Konutta Yağma", "Kasten Öldürme" ve "Uyuşturucu Ticareti Yapma veya Sağlama" suçlarından aranan Kırmızı Bültenli şahıslar Türkiye'ye getirildi.
Arnavutluk'tan İade Edilen (1 kişi): "Tasarlayarak Öldürme", "Ruhsatsız Silah Bulundurma" ve "Uyuşturucu Madde Bulundurmak" suçlarından Kırmızı Bültenle aranan bir şahıs yakalandı.
Belçika'dan İade Edilen (1 kişi): "Hırsızlık", "Nitelikli Olarak Konut Dokunulmazlığını İhlal Etme" gibi suçlardan Kırmızı Bültenle aranan bir şahıs ülkeye getirildi.
Yerlikaya, açıklamasında emeği geçen tüm birimleri tebrik ederek "Hangi bültenle aranırsa aransın, nerede olursa olsun suç işleyenleri bir bir yakalayıp ülkemize geri getiriyoruz. Milletimizin huzuru ve güveni için kararlılıkla çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
NEFES
Mezuniyet töreninde 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganıyla gündeme oturan genç teğmenlerin yeni görüntüleri ortaya çıktı41 izlenme
CHP'den, içinde Özel ve İmamoğlu'nun da olduğu iktidar için parti programı videosu: "Ülkeyi yeniden ayağa kaldıracağız"13 izlenme
Torba yasa Meclis'ten geçti! 'Tarihin en büyük fişleme yasası'2675 izlenme
Mehmet Akif Ersoy tutuklanınca gözler eski eşe döndü: Herkes aynı mesajı yazdı13 izlenme
Diyarbakırlı muhtar yoksul kadına yardım ettiği için katledildi17 izlenme
Zamlara dayanamadılar: 2 bin tanesi kapandı34 izlenme
İstanbul'un o ilçesinde kaydırma seçmen fışkırıyor! Müdür, başkan yardımcısı ve şoför ev arkadaşı olmuş!240 izlenme
Nakliyeciler kamyonlarıyla 4 ilde yolları kapattı!221 izlenme
Erdoğan '4 bin lira oldu daha ne olacak' dedi, CHP'li vekil Murat Emir, emeklinin alması gereken asıl ikramiye rakamını açıkladı
Krizin nedeni Suriyelilere harcanan 40 milyar dolar!
Son dakika: Bakan Berat Albayrak istifa ettiğini duyurdu!
AKP'li vekile esnaf ziyaretinde tepki "Emekliden bahsedin"