Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilkokul birinci ve ikinci sınıflara dağıtılacak "Beceri Edinim ve Gelişim Raporu" ile "Sosyal Etkinlik Raporu"ndan Atatürk fotoğrafı ve İstiklal Marşı'nı çıkardı. Bu değişiklik, öğretmenlerden büyük tepki gördü.
Sözcü’deki habere göre birçok ilde öğretmenler, Atatürk'ün olmadığı raporları protesto etmek için sessiz bir eylem başlattı. Öğretmenler, MEB'in sistemine yüklediği ve “iktidar propagandası” olarak nitelendirdikleri hologramlı raporlar yerine, kendi hazırladıkları Atatürk fotoğraflı kapakları bastı. Rapordaki hologramı değiştirerek Atatürk'ün hayatı ve cumhuriyet kazanımlarını eklediler. Birçok öğretmen, raporlara Atatürk'ün "Öğretmenler! Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır" sözünü de ilave etti.
Öğretmenler, sosyal medya ve basın aracılığıyla tepkilerini dile getirdi. İstanbul'dan bir öğretmen, "Başöğretmen Atatürksüz karne olmaz" derken, Ankara'dan bir başka öğretmen, "Atatürk’ü ekledim. Soruşturma korkutmuyor" ifadelerini kullandı. Eylem, kısa sürede 81 ile yayıldı.
Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay, yaptığı açıklamada öğretmenlerin davranışını "tarihsel ve onurlu bir duruş" olarak nitelendirdi. Özbay, "Cumhuriyet kazanımları ve Başöğretmenimiz Atatürk’ü, eğitimden bilinçli bir biçimde dışlama çabalarına rağmen öğretmenlerimiz, mesleğimizin onurunu korudu" dedi. Özbay, MEB'in bu eylemler nedeniyle öğretmenlere soruşturma açmaya cüret edemeyeceğini, aksi takdirde hukuki mücadele başlatacaklarını belirtti.
Erdoğan’ın eski sırdaşı Turhan Çömez AKP’deki rüşvet ağını anlattı! 'Abdullah Gül’e verdim, bunun gereğini yap dedim'55 izlenme
ABD askerleri Türk topraklarında!226 izlenme
CHP'li Tanrıkulu 'intiharları' Meclis gündemine taşıdı: 17 yılda 53 bin 784 kişi intihar etti!45 izlenme
İstanbul'da kar alarmı! Tüm okullar yarın tatil edildi29 izlenme
Çin'in yüksek hızlı treni saatte 342 kilometre hızla yol alırken sarsıntısız yolculuk viral oldu41 izlenme
Eski AKP milletvekili ve Ziraat Bankası yöneticisi Veysi Kaynak'ın şirketinin borsadaki hisseleri fırladı!44 izlenme
Galata Kulesi'ndeki hiltili restorasyonun yaptırımı belli oldu! Aynı firmayla devam!67 izlenme
Seçil Erzan’a gelen tehditler ortaya çıktı38 izlenme
Türkiye 'Eski Türkiye' olsaydı asgari ücret 66 bin lira olacaktı! Asgaride TÜİK’in bu hesabına bakın
İmamoğlu’nun eşi ve kızını cinsel saldırıyla tehdit etmişti, ifadesinin ardından serbest bırakıldı!
Atatürk'e hakaretler etti soruşturma bile açılmadı! Başı açıkların kafasının kesilmesini istedi
Karamollaoğlu, partisinin yaptırdığı anketleri açıkladı