Milli Eğitim Bakanlığı’nda iktidara yakınbüyük bir kadrolaşma hareketi son anda açığa çıktı. Geçen Cuma gününden bu yana yaşanan olaylar kamuoyunun gözünden kaçtı.
Bakanlık, Cuma gününe kadar tüm Türkiye’deki müdür ve müdür yardımcılığı atamaları için başvuruları aldı. Özellikle Ankara’daki okullarda hangi eğitimcinin kaç puanla hangi okula başvurduğu gizli tutularak başvurular alınmıştı. Skandal süreç başvuru süresinin uzatılmasıyla açığa çıktı. Alınan başvurular için Cuma günü son gündü. Fakat Bakanlık bu süreyi Salı gününe kadar uzattı.
İddiaya göre EğitimBirSen Cuma günkü başvuru süresi daha bitmeden ve sürecin uzatıldığı açıklanmadan üyelerine, “Değerli başkanlarım yönetici atama Salı’ya kadar uzatılacak. Kimseyle paylaşmayalım tercihleri görelim” mesajını attı. Bu mesajdan sonra da Bakanlık gizli tutulan başvuru ve tercihlerin Salı’ya kadar uzatıldığını duyurdu. Fakat bu başvuruların ve gizli bilgilerin iktidara yakın EğitimBirSen’e sızdırılması büyük bir krize neden oldu. Listeleri gören EğitimBirSen üyelerinin başvuruyu yapanların puanlarına göre istedikleri okulları tercih edecekleri anlaşıldı.
SENDİKA BAŞKANLARINDAN BÜYÜK TEPKİ
Eğitim camiasında büyük tartışmalara yol açan sızıntıya, MHP’ye yakınlığıyla bilinen TürkEğitimSen’in Başkanı Talip Geylan büyük tepki gösterdi. Geylan, yaşananlara “Tezgah” diyerek çok sert bir açıklama yaptı.
Geylan, Twitter adresinden şunları söyledi:
“Bugün bitecek olan yönetici görevlendirme süresini 7 Mayıs’a uzatıyor. Daha eğitim çalışanlarının genelinin haberi olmadan, bir sendika(!), yönetici üyelerine mesaj geçiyor: ‘Tercih yapmayın. Süre uzatılıyor.’ Ve arkasından tezgah kuruluyor. Diğer çalışanların tercihlerini gören çete üyeleri başlıyor organizeye, kim nereyi tercih edecek ince ince tanzim ediliyor! @tcmeb bu organize işlerden yakasını ne zaman ve nasıl kurtaracak çok merak ediyorum?”
EğitimSen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan da olayla ilgili, “MEB yönetici görevlendirmede tercih süresini uzattığını açıkladı. MEB kamuoyuna, eğitim ve bilim emekçilerine açıklama yapmak zorundadır. Yönetici görevlendirme süresi neden uzatıldı? Gerekçe olarak belirtilen 'tercihini yapamayanlar'ın tercih yapmama gerekçesi nedir” diyerek tepkisini dile getirdi.
Hong Kong'a Çin destekli yönetici51 izlenme
Adnan Oktar 'Kedicik'leriyle bu sefer sınırı aştı !8295 izlenme
Irak mahkemesi, IŞİD'e katıldıkları gerekçesiyle 16 Türk vatandaşı kadına idam cezası verdi!317 izlenme
Murat Kurum hakkında suç duyurusu47 izlenme
Nureddin Nebati'den itiraf! "Çarpılan küçük yatırımcı oldu"46 izlenme
Hırsızlık raydan çıktı31 izlenme
Vergi uzmanı tek tek hesapladı: 1 paket sigaranın ne kadarı vergi?26 izlenme
TOKİ mağdurları AKP'nin İBB adayı Murat Kurum'u böyle protesto etti: "Mağdurlar burada Murat Kurum nerede?"37 izlenme
Albayrak'ın istifasına vatandaştan zehir zemberek konuşma 'İsterseler hapse atsınlar, korkmuyorum!'
Emine Erdoğan: ‘Salda Gölü’nü geçmişteki hoyrat kullanımından korumak için…’
Aydın'da üreticiler portakal ağaçlarını söküyor: "Biz milletin kamburu değil, efendisi de olmak istemiyoruz. Biz yaşamak istiyoruz"
Çanakkale’de bir çiftçi, biber fiyatlarındaki düşüşe isyan ederek tüm biber hasadını yola döktü: "Ektiğimin maliyetini kurtarmıyor"