Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Belediyenin beş yıllık ‘Seçim Öncesi Mali Durum Raporu’nu açıkladı. ABB’nin web sitesinde yayınlanan raporu sosyal medya hesabından duyuran Yavaş, bunun Türkiye’de bir ilk olduğunu söyledi.
Rapora göre; Yavaş’ın göreve geldiği 8 Nisan 2019 tarihi ile 31 Aralık 2023 tarihi arasındaki gelişmeleri gösteren mali tabloların açıklandığı rapora göre, borçlarda 5 yılda 1 milyar 858 bin 913 dolar azalma oldu.
Yavaş, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
“Temiz, şeffaf siyaset için mal varlığımı kamuoyuna açıklamıştım. Türkiye’de bir ilk… Şimdi de seçimden sonra Belediyeyi nasıl devir aldığımızı ve seçime giderken nereye getirdiğimizi gösteren Belediyemizin 20192024 yılları arası 5 yıllık mali işlemlerimizdeki gelişmeleri gösteren Seçim Öncesi Mali Raporu’muzu açıklıyoruz. Halktan aldığımız paranın hesabını kuruşu kuruşuna halka vermeye devam edeceğiz.”

Mansur Yavaş dönemi Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin mali tablolarını görmek isteyen tüm vatandaşlar, rapora erişebiliyor. 5 yıllık Seçim Öncesi Mali Raporu’na https://www.ankara.bel.tr/dokumanlar/saydamlikve hesapverilebilirlik/secimoncesimaliraporlar adresinden ulaşılabiliyor.
Tele1
Türkmen Alevilerinden Melih Gökçek’e zehir zemberek yanıt35 izlenme
Kışın ortasında yağan zamlar milleti isyan ettirdi! "Buz gibi evde, karanlıkta, karnımız aç yaşıyoruz"51 izlenme
Muharrem İnce: Tek adam rejiminin de sonu yakındır184 izlenme
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: Dünyada ikinci bir artış yaşanıyor61 izlenme
Kent Lokantası soruşturmasının ardından Vedat Milor'dan ilk açıklama12 izlenme
Yangında ölen çocukların annesi: "8 bin alıyordum 4 bine düştü"24 izlenme
İtalya'da 4 Eczacıbaşı çalışanının hayatını kaybettiği helikopter kazasının sır perdesi aralanacak mı?38 izlenme
Seçil Erzan’ın sildiği mesajlarda yasak aşk ortaya çıktı: Eyvah Candaş, Nuri’yi öğrenmiş49 izlenme