İYİ Parti ve CHP'nin ortak Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Mansur Yavaş, Best FM’de Ufuk Karcı’nın sorularını cevaplandırırken, AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in “Fatura ve sözleşme neden yok” sorularını yanıtladı.
"TAZMİNAT DAVASI AÇACAĞIM"
Mansur Yavaş, Ömer Çelik'e tazminat davası açacağını vurgularken, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
“İki kişi arasındaki hukuki bir meselenin, siyasi anlamda tartışılması doğru olamaz. Buradaki iddialar, o gazete tarafından 3 ay önce de yazıldı. Eminim, AK Parti'ye de götürülmüştür. CHP’ye bile getirilmiş. Ama, CHP’de kimse dikkate bile almamış. Biz o zaman o gazeteye bilgileri gönderdik, tekzip bile yayınlandı. Bir kişi, koca AK Parti’yi ve bir gazeteyi parmağında oynatıyor. Bunlarla Mansur Yavaş’ı nasıl durdurabileceksiniz? Varsa bir şey şikayet ettsinler, neden etmiyorlar? Bugün veya yarın Ömer Çelik’i şikayet edeceğim. Tazminat davası da açacağım. Anketler patlayınca, bu konu yeniden gündeme getirilmeye çalışılıyor. Kabul edilen bir iddianame var deniliyor. Öyle bir iddianame yok. Son kovuşturma için Sincan’a gönderiliyor. Kaldı ki, iki tane savcı bu iddiaları, tam bir yıl inceledi. En sonunda da Adalet Bakanlığı'na, Mansur Yavaş’ın, ikinci kere böyle bir tahsilatının olmadığına dair mütaala veriyor. Ve 'kovuşturmaya yer yok' diyor. Ama şimdi yeniden gündeme getirilmesini de kamuoyu takip ediyor."
"ÖZHASEKİ MAL VARLIĞINI NEDEN AÇIKLAMIYOR"
Söz konusu sorular için, "Ömer Çelik’in merak edip soracağı sorular olmamalı"diyen Mansur Yavaş, “Benim avukatlıkla ilgili şifaai sözleşmem, şirketle ilgili. Sahteci vatandaş, şirketten benim adıma alacağını aldığı için, biz onu icraaya veriyoruz. Bana ödemesi gereken parayı, bu şahıs alıp kaçmıştır. Şirkette bu şahıstan şikayetçi. Ömer Çelik bunu neden soruyor, onu anlamıyor. Avukatlık kanununa bakınca, sözleşmeler yazılı veya sözlü yapılabilir. Faturayı soruyor. Ben, bir kuruş almadım ki! Ne faturası keseceğim. Bilmeden konuşuyorlar. O şahıs, 3 milyon 200 bin TL almış. Acaba vergsini vermiş mi? Bunu araştırmaları gerekirken, nelerle uğraşıyorlar. Ben mal beyanı mı açıkladım. En ufak çekincesi olan kişi, mal beyanını açıklar mı? Rakibim olan Özhaseki, neden açıklamıyor? O da kamu görevlisi" dedi.
ÖZHASEKİ, İNSAN İÇİNE ÇIKAMIYOR
AKP’nin adayı, Mehmet Özhaseki’yi de eleştiren Mansur Yavaş, “Özhaseki, insan içerisine çıkamıyor" derken, şunları söyledi:
"Seçim çalışmalarına bakın, hep kapalı toplantılar. Güvenlik kontrolünden geçirilen katılımcılar ile yapılan toplantılar... Çünkü sokakta, çok tepki var. İnsanlardan oy isteyemiyor. Tüm bu iddialar, işte bu tablodan sonra ortaya çıktı. Amaç, bu.. Benim davetim vardı, canlı yayında tartışalım diye. Ancak, izin alması gerekiyormuş. İzin almasını bekliyorum."
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/mansuryavastanozhasekiyeinsanicerisinecikamiyor226766h.htm
Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Baltimore şehrinde terk edilmiş evler 1 dolara satılacak21 izlenme
Facebook'tan istismarcılara idam istedi, istismardan hüküm giydi!300 izlenme
Hep zarar eden Kars Belediyesi 25 günde 923 bin 567 TL kâr etmiş!169 izlenme
Yandaş Cem Küçük 'Zarrab Türk devletinin bir projesi, bizim adamımız' diyerek, bütün olayı bülbül gibi şakımış !5499 izlenme
CHP milletvekilleri, Baybur'ta Çoruh Nehri'nin geçtiği köprüye 'İmamoğlu' pankartı astı11 izlenme
İzmir'de temizlikçi görevlisine tokat!20 izlenme
Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney görevden uzaklaştırıldı7 izlenme
Recep Tayyip Erdoğan Vakfı'na 'vergi muafiyeti' tanındı!12 izlenme
Sinpaş neden vergi vermediğini açıkladı, okuyan ‘pes artık arkadaş’ dedi!
Millet İttifakı yine Cumhur İttifakı'nın önünde!
Antalya’da kirli propaganda! CHP'den açıklama: Partimizin uzaktan yakından ilgisi yoktur
Kanal İstanbul’da ABD hesabı… ‘Montrö’ teklifini reddeden komutanlar kumpasın hedefi oldu!