Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İvedik Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret etti. Temaslarının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Yavaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hatay'a ilişkin tartışma yaratan açıklamaları hakkında konuştu. Yavaş, şunları söyledi:
Sayın Cumhurbaşkanı'nın onayladığı arıtma projemiz var, kredisini bulduk. 8 aydır 30 milyon insanın sağlığını ilgilendiren bir hususta dahi belediye meclisinde bekletiliyor. Yine EYT'liler ve deprem nedeniyle harcamalardaki artışla ilgili ek kredi almak için başvurduk. Bunlar sekiz aydır meclis çoğunluğuyla bekletiliyor. Bugün internette Sayın Cumhurbaşkanı'nın ilk seçildiğindeki sözlerini izledik. Hükümetin kendilerine eşit davranmadığını, ayrımcılık yaptığını söylüyordu ama onun anlattıklarının aynısını biz yaşıyoruz şu anda.
"HİZMETLERİN ÖNÜNÜ KESİYOR"
"Önceki dönemlerde AKP'li belediyelere yapılmayan kesintiler şu dönemde muhalefet belediyelerine mi yapılıyor?" sorusu karşısında Yavaş, şu yanıtı verdi:
Bu özellikle metroda yapıldı. Sayın Mustafa Tuna döneminde yapılan sözleşmeye aykırı olarak bir düzenleme yapılarak bugüne kadar 124 milyon TL ödememiz gerekirken biz şu ana kadar 5.5 milyar TL para ödemiş olduk ve borcunu bitirdik. Bunlar tabii başka yapacağımız hizmetlerin önünü kesiyor.
RAKİBİNE 'BAŞKENT KART' YANITI: ÜÇ YILDIR UYGULUYORUZ
Ayrıca AKP'nin Ankara adayı Turgut Altınok'un "Başkent Kart" vaadine de yanıt veren Yavaş "Valla biz üç yıldır uyguluyoruz. Sayın başkan, Meclis'e gelmediği için bizi takip de etmemiş anlaşılan. Üç yıldır sağlıklı şekilde uyguluyoruz. Takip edilmek güzel bir şey" dedi.
ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz hafta sonu depremin yıktığı Hatay’daki aday tanıtım toplantısında "Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay'a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı, mahzun kaldı" demişti. Erdoğan daha sonra "Hükümet olarak hangi partiden olduğuna bakmaksızın tüm belediyelere bütçeden almaları gereken payı eksiksiz gönderdik, gönderiyoruz" açıklaması yapmıştı.
Sözcü
Özgür Özel Anıtkabir’e yürüdü.... Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na jet yanıt23 izlenme
Ünlü tekstil firmasına Atatürk portresi için dava açıldı23 izlenme
Otoyol ve köprü ücretlerine yine zam!59 izlenme
Küfürbaz yandaş Erkan'dan Kılıçdaroğlu'na çirkin 'oruç' sorusu !814 izlenme
Kılıçdaroğlu'nun danışmanı İbrahim Uslu, Prag’da Egemen Bağış'ı ziyaret etti50 izlenme
CHP’den Mansur Yavaş'ı tehdit eden Bahçeli’ye yanıt! 'Vız gelir'56 izlenme
Yiğit Bulut hayatını kaybetti34 izlenme
Çin aşısının corona virüsüne karşı etkisi belli oldu!113 izlenme