Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bir önceki başkan döneminde kurulan ekonomist ve uzmanlardan oluşan danışma kurullarını lağvetti.
TÜİK Fiyat İstatistikleri Danışma Kurulu’nda yer alan bir akademisyen, sozcu.com.tr’ye yaptığı açıklamada, TÜİK yetkililerinin bugün kendisini aradığını ve kurulun lağvedildiğini söylediklerini dile getirdi.
Fiyat İstatistikleri Danışma Kurulu’nda yer alan başka bir isim ise sozcu.com.tr’ye yaptığı açıklamada, ocakta kurulun iki kez toplandığını ve bu toplantılarda kendilerine TÜİK hakkında bilgi verildiğini, şubatta toplantı olmadığını dile getirdi.
Bugün arayan TÜİK yetkilisinin, kendisine kurulun çalışmalarının sona erdiğini bildirdiğini belirten söz konusu isim, yeni bir planlama ile kurulun önümüzdeki yıllarda tekrar aktif hale gelebileceğinin de bu görüşmede kendisine söylendiğini aktardı.
TÜİK yönetiminde son yıllarda üst üste birçok görev değişimi yaşandı. Şubat ayında Cahit Şirin görevden alınarak yerine vekaleten Ahmet Kürşat Dosdoğru getirilmişti. Martın başında ise bu kez Sait Erdal Dinçer TÜİK başkanı olarak atandı.
Kısa süre içinde iki başkan değişimi yaşanan TÜİK yılbaşında fiyat istatistikleri ve iş gücü piyasasına ilişkin danışma kurulları oluşturmuştu.
TÜİK’ten kurulların kurulduğu zamanda yapılan açıklamada amacın “uluslararası standartlarda, kullanıcı odaklı ve sürdürülebilir bir istatistik sistemi kurma vizyonu ile Türkiye İstatistik Sistemindeki tüm verilerin karşılaştırılabilirliğini, tutarlılığını temin etmek ve üretilen tüm verilerin entegrasyonunu sağlamak” olduğu belirtilmişti.
Enflasyon ve de pandemi ile birlikte TÜİK’in işsizlik verileri sokaktaki gerçekleşmeleri yansıtmadığı gerekçesiyle eleştiriliyordu. TÜİK bugün itibarıyla iş gücü verilerinde revizyona da gitti.
TÜİK’in işgücü piyasasına ilişkin kurulunda sivil toplum kuruluşu temsilcileri Serdar Sayan, Yılmaz Kılıçaslan, Gökçe Uysal, Pınar Kaynak, Luis Pinedo Caro ile akademisyenler Seyfettin Gürsel, Haluk Levent, Meltem Dayıoğlu Tayfur, Oğuz Karadeniz Pamukkale, İnsan Tunalı gibi isimlerin yanında TÜİK temsilcileri de yer alıyordu.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/tuikdanismakurullarinilagvetti6306426/
İbn-i Sina'nın dilden dile dolaşan deneyi22 izlenme
Parkta bile huzur yok! Genç kızlara çirkin taciz: Gizlice fotoğraf çekip, 'yollusunuz' dedi27 izlenme
Yenikapı İsraf Sergisi sona erdi! Araçlar alandan çekildi!128 izlenme
Saray'a Y ve Z kuşaklarından veto! Son anketlerde çarpıcı sonuçlar!34 izlenme
'Bayramlaşmaya giden Suriyeliler Türkiye'ye geri alınmasın'598 izlenme
Depremzedeler sağlık hizmeti alabilmek için Kuveyt’ten gelecek parayı bekliyor28 izlenme
Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım'dan Sedat Peker hamlesi!81 izlenme
15 Yıl önce çekilen dizinin o sahnesi gerçek oldu ! 'Duydun mu siyanürle altın arayacakmışız !'119 izlenme
Saray'ın Sedat Peker krizi! İşte Birleşik Arap Emirlikleri temsilcisi ile yapılan görüşmenin perde arkası...
9 anketin ortalaması alındı: Cumhur İttifakı eriyor!
İstanbul Havalimanı’ndaki yemek soygununun altından Sümeyye ve Bilal Erdoğan’ın ortakları çıktı
Bizim 4 Hasan, 1 Alman Hans ediyor