Ankaralılara ulaşımda indirim müjdesi, çarşamba hayata geçiriliyor. Yeniçağ'da yer alan habere göre Ankara Büyükşehir Belediyesi, özellikle çalışan vatandaşların ulaşım giderlerine destek olmak ve belli saatlerde oluşan trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla sabah saatlerinde yeni tarife uygulamasına geçiyor. 27 Nisan 2022 tarihinden itibaren kent içi ulaşımında 06.0006.45 saatleri arasında EGO Genel Müdürlüğü’ne ait teleferik, otobüs ve raylı sistemler (MetroANKARAY) ile BAŞKENTRAY’da indirimli tarife uygulanacak. Bu saatler arasında ANKARAKART tam ücreti 6,5 TL’den 4,50 TL’ye düşecek.EGO Genel Müdürlüğü, özellikle çalışan vatandaşların ulaşım giderlerine destek olunması ve belli saatlerde oluşan trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla ilk kez sabah saatlerinde indirimli tarife uygulamasını başlatıyor.

İNDİRİMLİ TARİFE 27 NİSAN’DAN İTİBAREN HAYATA GEÇİYOR
Şehiriçi ulaşımında sadece 06.00 ile 06.45 saatleri arasında uygulanacak indirimli tarife, 27 Nisan 2022 Çarşamba gününden itibaren kent genelinde hayata geçirilecek.

EGO Genel Müdürlüğüne ait teleferik, otobüs ve raylı sistemler (MetroANKARAY) ile BAŞKENTRAY’da da geçerli olacak indirimli tarife kapsamında ANKARAKART tam ücreti 6,5 TL yerine 4,50 TL olarak güncellenecek.

HEDEF: TRAFİK YOĞUNLUĞUNU AZALTARAK TOPLU ULAŞIMA TEŞVİK
Büyükşehir Belediyesi, Ankara’da ilk kez başlattığı bu uygulama ile trafik yoğunluğunun fazla olduğu saatleri daha erkene çekerek toplu taşıma hizmetini daha konforlu hâle getirmeyi ve özel araçları olan Başkentlileri toplu taşıma araçlarını kullanmaya teşvik etmeyi de hedefliyor.EGO Genel Müdürlüğü uygulamanın başlamasının ardından yolcu yoğunluk oranlarının saatlik dağılımları başta olmak üzere saha denetimi ile sefer raporları hazırlayarak, tespit edilen saat aralıklarına uygun hareket saatleri ve servis sayılarını belirleyecek genel bir servis planlaması da yapacak.
AOÇ adı 2 milyar TL’ye silinecek21 izlenme
Gülen’in dizinin dibinden AKP MKYK’sına girdi15 izlenme
Denizli'de 21 yaşındaki işsiz genç intihar etti!287 izlenme
Eski AKP'li vekil Kocabıyık'tan iktidara zehir zemberek 'belediye transferi' sözleri! "Artık işi yüzsüzlüğe vurdular"10 izlenme
Kilis’te zabıtadan tepki çeken müdahale! Terazisini zorla alarak satıcıyı darp ettiler, satıcının yanındaki çocukların yaşadığı korku güvenlik kamerasına yansıdı33 izlenme
AYM ve Yargıtay kararları ortada: Can Atalay hala tahliye edilmedi!33 izlenme
Niyet Diyanet’in önünü açmak15 izlenme
Depremde yıkılan İsias Otel’le ilgili AKP'li sahibi dahil 4 şüpheli yakalandı51 izlenme