İBB'ye yönelik soruşturmalar kapsamında tutuklu bulunan İBB Başkanı ve CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun görsellerinin savcılık tarafından yasaklanması üzerine CHP milletvekilleri, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Sosyalist Enternasyonal heyetinin, Boğaziçi Köprüsü’nün (Yeni adıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü) altından geçtikleri esnada köprüde "Free İmamoğlu" "İmamoğlu‘na özgürlük" yazılı pankart açtı
Pankart asan milletvekillerine el sallayan Özel, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganı attı.
Ekrem İmamoğlu’na özgürlük için “Free İmamoğlu” yazılı pankartın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne asılması üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan “adli işlem başlatıldı” duyurusu geldi.
Savcılığın soruşturma kararına sonrası AKP'li Mehmet Metiner, savcılık kararına destek vererek, "Yargı görevini yapıyor ama siyaset kurumu ve TBMM o fezlekelere dokunmayarak dokunulmazlığın kötüye kullanılmasına zemin hazırlıyor. Savcılık fezlekeleri TBMM’ye gidecek. Ve orada hiçbir işlem yapılmadan bekleyecek. Milletvekilleri bunu bildikleri için ne yargı kararı dinliyorlar ne hukuk ne kanun. Bence bu tarz fezlekeleri olan milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırılmalı" dedi.
AKP'li Metiner'in dokunulmazlıkla ilgili açıklamasına, CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal'dan tepki geldi. Tanal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı;
*Sayın Mehmet Metiner, milletvekili dokunulmazlığı konusunda CHP’nin yıllardır savunduğu ‘kürsü dokunulmazlığı’ ilkesini bugün sahipleniyor gibi görünmenizi ibretle izliyoruz. Ancak asıl sorgulanması gereken sizin siyasi sicilinizdir.
*Dün farklı partilerin safındaydınız, bugün AKP’yi sorgusuz sualsiz savunuyorsunuz. Madem bu kadar ilkeli ve şeffafsınız: Milletvekili olmadan önce hangi arabaya biniyordunuz, şimdi neye biniyorsunuz?
*Kaç çocuğunuz var, hangi kamu ya da özel görevlerde çalışıyorlar? Bu ülkenin donanımlı, liyakatli gençleri işsizken sizin çocuklarınız ne işle meşgul?
*Siyaseti kişisel menfaat aracı hâline getirenlerin ‘dokunulmazlık’ üzerine nutuk atmaya ne hakkı ne de meşruiyeti vardır!
*Dokunulmazlık; suç işleme ayrıcalığı değil, halk adına görev yapan vekilin düşünce ve ifade özgürlüğünü korumaktır. Gerisi halkın vicdanına hesap verir.
Sözcü
Cumhurbaşkanlığı, Ege Adalarıyla ilgili soru önergesine 'Görev ve yetki alanıma girmiyor' deyip yanıt veremedi!244 izlenme
Hamas'tan İsrail'in skandal iddiasına yanıt: Şifa Hastanesi'nin yönetiminde taraf değiliz33 izlenme
Yazlık saraydan yeni görüntüler: Erdoğan ve ailesi için yeterli olacak mı?258 izlenme
28 Milyonluk ihale yandaş şirkete verildi!135 izlenme
'Bebek katilleri' için hesap vakti: İlk duruşma tarihi belli oldu25 izlenme
Putin, AB InBev Efes'e 'kayyum' atadı: Anadolu Efes'in hisseleri düştü23 izlenme
Suriyeliler Şanlıurfa’da lüks araçlarla konvoy yapıp dolar gösterdi!79 izlenme
Çok sayıda çalışanın testi pozitif çıktı, devlet hastanesinin poliklinikleri kapatıldı!92 izlenme
Narin Güran cinayetinde 'komşu köy' detayı! Soruşturmanın seyri tamamen değişecek
Mansur Yavaş: "Cumhurbaşkanı’nın onayladığı krediyi reddettiler"
PKK'lı ilk grup silah bıraktı: Kazana atıp yaktılar
Türkiye'de içi boş baklava satışa çıkarken İngiltere'de baklava gündem oldu!