
Kazdağları Ekoloji Platformu, devam eden ağaç katliamını yerinde görüntüleyip belgeledi ve sosyal medya hesabından şöyle duyurdu:
“Önceki gün Halilağa Bakır Madeni katliam sahasında 78. gündü. İşletme iznindeki hukuksuzluklara yönelik açılan dava sonucunda yürütmeyi durdurma kararı çıkmıştı. Köylülerimiz ile birlikte, doğa ve yaşam savunucuları ile Çanakkale Valiliğine gittik, köylülerimiz ayrıca vali yardımcısı ile de görüştü. Kararın uygulanması için valilikten ilgili kurumları göreve çağırmasını talep ettik. Ardından proje sahasına gittik.”

Kamyonlar, sökülen ağaçların zemin toprağını çukur açtıkları bir alana boşaltıyor.
JANDARMA KAYITSIZ
“Şantiye kapısına sembolik kilit vurdu köylülerimiz. Alanda iş makineleri çalışmayı sürdürüyor. Bunların tespiti için jandarmayı aradık, gelin tutanak tutun dedik, jandarma yürütmeyi durdurma kararından haberi olmadığını söyledi. Onlara tebliğ edilmiş herhangi bir konu olmadığını bildirdi! Gelin savcılığa suç duyurusunda bulunun dedi! Takipçisi olacağız o tutanakları tutturacağız!”

Mahkemenin verdiği karar maden sahiplerini telaşlandırdı. Mahkeme kararının ardından Altın Madencileri Derneği Başkanı Hasan Yücel itiraf gibi açıklama yaptı:
“Bu karar emsal teşkil ederse, Türkiye’de faaliyet gösteren yaklaşık 4 bin maden sahasının kapısına kilit vurulabilir.”
Çevreciler bu açıklamalara da tepki göstererek, “Mahkeme kararının ne denli önemli olduğu bu açıklama ile bir kez daha ortaya çıkmıştır. Yücel’in bu kadar telaşlanması, daha önce verilen 4 bin izin ve ruhsatlarda da usulsüzlükler olduğu endişelerini beraberinde getirmiştir” ifadelerini kullandı.
Sözcü
Özgür Özel’den Erdoğan’a anket resti!24 izlenme
Herkesin aklındaki sorular, önergeyle meclise taşındı: Başıboş İHA, Ankara'ya kadar nasıl geldi?24 izlenme
Kuşadası Belediye Başkanı'ndan Özlem Çerçioğlu’na ağır suçlamalar: 522 milyon liralık rant iddiası30 izlenme
Esad'dan Erdoğan'a skandal suçlamalar ! 'Erdoğan bir hırsız. IŞİD'le işbirliği yaparak petrolümüzü çaldı !'226 izlenme
Hamit Altıntop'un bu fotoğrafına tepki yağıyor!50 izlenme
Edremit'te bir ilkokulda, öğrencilere derse girmeden önce Andımız yerine bakın ne okutuluyor !6581 izlenme
İlaçları zamdan sonra bir de 'yokuluk' vurdu: Eczaneye giden ilaç bulamıyor!61 izlenme
Hani hurdaydı? THK’nın uçakları hazır, pilotlarla görüşülüyor!56 izlenme