"AKP ÇİFTÇİYİ KADERİNE TERK ETTİ"
TBMM'de düzenlediği basın toplantısında konuşan CHP'li Murat Emir, AKP iktidarının tarımı unuttuğunu, çiftçiyi kaderine terk ettiğini ve üretimi önemsemediğinin belirtti.
TMO tarafından açıklanan ekmeklik buğday fiyatlarına değinen Emir, alım fiyatının desteklerle beraber 11 liraya geldiğini belirterek, geçen yılki alım fiyatının ise 8,25 lira olduğunu hatırlattı. Emir, yapılan artışın sadece yüzde 12 olduğunu belirterek, “Peki, bu arada enflasyon ne kadardı; yüzde 75. Mazot ne kadar arttı diye baktık; 21,5 liradan 39,28'e gelmiş, iki katına çıkmış. Gübre fiyatlarını hiç söylemiyorum. Bu namertliktir, vicdansızlıktır, çiftçiyi kaderine terk etmektir” diye konuştu.
"TÜRKİYE'NİN PARASI, SİZİN AKP REKLAMI YAPACAĞINIZ BİR ALAN MI?"
Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından basılan madeni 5 liralık madeni paralara da değinen Emir, paralarda 'Türkiye Yüzyılı' logosunun yer almasına tepki göstererek, "Siz hangi hakla Türkiye Cumhuriyeti'nin parasına, 'Türkiye Yüzyılı' amblemi basıyorsunuz. Bu ülke sizin babanızın malı mı? Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, AKP'nin yan kuruluşu mu? Türkiye'nin parası, sizin AKP reklamı yapacağınız bir alan mı?” diyerek duruma tepki gösterdi.
Emir, konuşmasının devamında, AKP için çok heveslilerse, matbaaya parasını verip, kendi paralarını bastırıp, istedikleri kadar satabileceklerini ifade etti.
Emir, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'na talimat verip, kendi sloganlarını para üzerine basmanın hadsizlik ve bir iktidarın asla aklından geçirmemesi gereken bir durum olduğunu sözlerine ekledi.
Yeniçağ
Nebati ‘Uyuyun, altı ay sonra uyanın’ demişti, işte faturası!54 izlenme
12 gün arayla öldürülmüştü, bomba iddia geldi: Halil Falyalı ile Şafak Mahmutyazıcıoğlu ortak çıktı!61 izlenme
TÜIK’in enflasyonu asgari ücretliyi açlık sınırında bırakır36 izlenme
Bursa'da yapılacak santrale evet diyen başkan bakın kim çıktı?356 izlenme
AKP’li belediyeden ‘vakıflara özel’ kamp alanı: Harem selamlık kıyak!115 izlenme
Atatürk Orman Çiftliği'nde talan devam ediyor!74 izlenme
Özgür Özel'in Manavgat konuşmasına Başsavcılıktan açıklama19 izlenme
Satmaya doymadılar: Bakanlıktan İstanbul'da satılık tepe!76 izlenme
AKP'liler rüşvete yüksek enflasyon güncellemesi yapmışlar!
ABD'nin kayıp pilotu bulundu mu? ABD bulduk dedi İran yalanladı
AKP'li eski vekil Erdoğan'ı deşifre etti! Bu fotoğrafı hatırlatıp o soruyu sordu...
Erbaş ailesi milyonların açlığından habersiz: ‘Saçmalamayın arkadaşlar! Açık büfede sadece yıkanmış sebze yerim’