TBMM, milletvekillerinin hacca gitmesi üzerine bir hafta erken kapandı. Maaşları 40 bin liradan 56 bin liraya yükselen milletvekilleri, tatile çıktı. AKP MKYK'da “7 Temmuz'a kadar gündemdeki teklifleri görüşüp tatile girelim” görüşü benimsendi. Ancak bu yıl hacca giden AKP'li vekil sayısı çok olunca Meclis de erken kapandı. Meclis olağanüstü toplantıya çağırılmazsa, 1 Ekim'e kadar çalışmayacak.

AKP'li vekiller son gün hatıra fotoğrafı çektirdiler.
EKİMDE GÜNDEM YOĞUN
Sözcü'de yer alan habere göre, iki hafta önce yapılan AKP MKYK toplantısında TBMM'nin tatile gireceği tarih görüşüldü. Bayram öncesi 7 Temmuz 2022 tarihinde tatile çıkılması görüşü benimsendi. Ancak beklenmeyen bir durum yaşandı. Geçen sene pandemi nedeniyle hacca gidemeyen ve 2023 seçimleri öncesinde milletvekili olarak son kez hac farzını yerine getirmek isteyen onlarca AKP'li vekil, Suudi Arabistan'a gitti. Bazı düzenlemelerin muhalefetle uzlaşı gerektirmesi, ayrıca bazı teklif görüşmelerinde yeterli çoğunluğu bulamayacağı endişesi yaşayan AKP, Meclis tatilini öne çekti. Aralarında ‘sansür yasası' olarak bilinen Sosyal Medya düzenlemesinin de olduğu birçok kanun teklifi görüşmeleri ekim ayına bırakıldı.
Türk mallarını boykot eden Suudi Arabistan'a yatırım izni!67 izlenme
Emeklilerin yüzde 5 tepkisi: "Oy verenin elleri kırılsın!"45 izlenme
UKOME'de İBB'nin toplu taşımada yüzde 24,79 zam talebi reddedildi30 izlenme
Ünlü isimlerden 'döviz kuru' tepkileri: 'Bilerek yapılıyor'61 izlenme
Eş-dost akraba belediyesi!83 izlenme
CHP'li vekil Hasan Öztürkmen sordu: "Bugünkü değeri 3,4 milyon TL olan ve faturası kesilen kayıp Melih Gökçek robotu nerede?"21 izlenme
Canlı yayında anket açıklaması; 'AKP panik havasında, yüzde 70'i AKP'ye oy vermeyecek!'534 izlenme
AKP şikâyet etti, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun afişleri kaldırıldı35 izlenme