Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentsel dönüşüme girecek yapıların maliyetlerinin yarısını devlet tarafından karşılanacağını duyurdu. Yardımların 750 bin ve 900 bin lira tutarında olacağını açıklayan Erdoğan, maliyetin diğer yarısını karşılayacak vatandaşlar için faiz oranları ve ödeme planlarını da duyurdu.
Kentsel dönüşümün İstanbul'dan başlayacağını duyuran Erdoğan, kentte yapılan kira yardımlarının da artırıldığını açıkladı. Erdoğan'ın duyurusuna göre İstanbul'da 3 bin 500 lira olan kira yardımı 5 bin 250 liraya çıkarıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziosmanpaşa Meydanı’nda, Kentsel Dönüşüm Projeleri Anahtar Teslim ve Temel Atma Töreni’ne katıldı. Burada konuşan Erdoğan, "2 yeni müjde" duyurdu. Vatandaşların kentsel dönüşüme girecek yapılarının yarı fiyatının karşılanacağını duyuran Erdoğan, kredi kullanım tutarlarını ve faiz oranlarını da açıkladı.
"İstanbul'da kira yardım tutarını 3 bin 500 liradan 5 bin 250 liraya yükseltiyoruz"
Ayrıca parsel bazında kendisi dönüştürmek isteyenlere de 0,74 faiz oranıyla 1 milyon 250 bin lira kredi kullanma imkanı sağlıyoruz.
Kampanyayı İstanbul'dan başlatıyoruz. Önümüzdeki çarşamba günü başvuruları başlayacak kampanyanın detaylarını bakanlığımız ilan edecek. İkinci müjdemiz kira yardımlarıyla ilgili. İstanbul'da kira yardım tutarını 3 bin 500 liradan 5 bin 250 liraya yükseltiyoruz."
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Evlerinin riskli yapı tespitini yaptıran vatandaşlarımızın ister yerinde ister rezerv alanda dönüşüme giren evlerinin maliyetinin yarısı biz karşılayacağız" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının ardından, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da kampanyanın detaylarını açıkladı.
Buna göre, 100 m² 2+1 daire için 750 bin TL devletten, kalan tutara yüzde 10 peşinat ve 5 bin 625 TL’den başlayan taksitle 10 yıl vade uygulanacak.
DETAYLAR 5 ADIMDA SIRALANDI
Bakanlık 'Yarısı Bizden' kampanyasının diğer detaylarını ise 5 adımda sıraladı.
Buna göre,
ADIM 1; Mülk sahibi 26 Nisan – 29 Mayıs tarihleri arasında edevlet üzerinden başvuru yapacak.
ADIM 2; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı uzmanları tarafından başvuruda bulunulan binanın ön incelemesi yapılacak ve keşif raporu hazırlanacak.
ADIM 3; Gönüllülük esasıyla anlaşma sağlanan bina için protokol hazırlanacak, proje aşamasına geçilecek.
ADIM 4; Ruhsat alma süreci başlayacak.
ADIM 5; Binanın boşaltılmasıyla TOKİ eliyle başlatılacak inşa süreci en geç 2 yıl içinde tamamlanacak, bu süreçte 10.500 TL taşınma ve aylık 5.250 TL kira yardımı yapılacak.
halktv.com.tr
Çorlu’daki tren kazasından 3 yıl sonra hazırlanan ek bilirkişi raporu ortaya çıktı: Menfezler yetersiz kontrol memuru az!40 izlenme
11 ayda köprü ve otoyollardan geçen araç sayısı ve kazanılan gelir belli oldu!104 izlenme
AKP'den Arınç'a tehdit gibi sözler: Defterini dürmesini biliriz500 izlenme
Yürüyen bantların ardından sıra otoparklarda! Bayrampaşa’da İSPARK otoparkına taşlı saldırı48 izlenme
TÜİK’in yüzde 52 verdiği enflasyon sepetine dudak uçuklatan artışlar26 izlenme
Seçil Erzan davasında flaş gelişme! Bilirkişi raporuna göre...36 izlenme
Torba'dan 'suç örgütü lideri'ne kıyak düzenleme çıktı!25 izlenme
‘Roller tersine döndü, Erdoğan’la Özgür Özel sanki yer değiştirdiler…’27 izlenme
Şoför korna çaldı ama duymadı! Raylarda yürüyen genç kıza yolcu treni çarptı!
Türk Tabipleri Birliği'nden korkutucu koronavirüs raporu! "Tsunami bizi bekliyor. En az 1 yıl daha aşı yok"
Işık: Süleyman Şah Türbesi eski yerine taşınacak
Deprem bölgesine giden Japonlar şaştı kaldı: Ovaya inşaat iznine inanamadılar!