Dünya çapında UkraynaRusya savaşıyla adeta zirve yapan şirketlerin iflası küresel ölçekte tedirginliğe sebep oldurken, ülkemizde ise büyük projelere imza atan şirketler koronavirüs salgınının ardından ekonomisini toparlayamayıp iflasını duyurmaya devam ediyor.
Son iflas haberi ise inşaat devinden beklenmedik bir şekilde geldi.
İş Bankası, alacaklı olduğu gayrimenkul devi Çağla Grup Gayrimenkul Yatırım İnşaat AŞ'ye iflas davası açtı ve bu gelişme sektörde bomba etkisi oluşturdu. Şirketin projeleri arasında dev AVM'ler yer alıyor. Popüler AVM'lerin arkasındaki Çağla Grup Gayrimenkul Yatırım İnşaat AŞ'ye açılan iflas davası büyük ses getirdi.
Halk TV'nin haberine göre, İş Bankası, alacaklı olduğu Çağla Grup Gayrimenkul Yatırım İnşaat AŞ'ye karşı harekete geçti ve şirkete karşı iflas istemiyle dava açtı.
Davanın ilk duruşması İstanbul Anadolu Ticaret Mahkemesi'nde 8 Kasım'da görülecek.
Bankanın harekete geçmesiyle iflas davası ile karşı karşıya olan Çağla Grup, bir dizi büyük gayrimenkul projesinde imzası olan bir şirket.
Yurtiçi ve yurtdışında onlarca projede yer alan şirket, Family Mall AVM, Starcity Outlet, SAF Akasya AVM ile Eroğlu Holding'e ait Skyland İstanbul Projesi ve Marmara Anatolium Projesi gibi bir dizi büyük projede yer aldı. Şirketin temeli ise bundan 30 yıl kadar önce atılmıştı.
Yeniçağ
Temmuz 2021'den bu yana en güçlü üretim artışı32 izlenme
İmamoğlu'ndan sert paylaşım: "Siz gideceksiniz ve bu ülke düzlüğe çıkacak"22 izlenme
CHP'li Şahin: Zeytin ağaçları kesilerek arazi yandaşlara peşkeş çekilecek!64 izlenme
Mühendisler uyardı: "Vatandaşların mülkü yandaşa akacak"33 izlenme
CHP lideri Özel, Akın Gürlek'e süre vermişti! Üzerinden 3 gün geçti 'resmi mal varlığı bildirimi' henüz gelmediği için açıklama bekletiliyor16 izlenme
Böcek ailesi faciasında yeni gelişme: Beklenen rapor ortaya çıktı26 izlenme
İBB Meclisi'nde AKP'li Şişli meclis üyesine tarihi ayar! "Kim dedi "Şişli'yi Şişli'de konuşun" diye? Var mı cesaretin? Var mı meclisi toplayıp seçim yapmaya? Var mısın kayyumu geri almaya?36 izlenme
AKP'lilerin en çok merak ettiği anket ve büyük soru: Erdoğan gidiyor mu?69 izlenme
Depremzedelerin İnsan Hakları Anıtı önündeki "Adalet Nöbeti"ne polis müdahale etti! "Taşkınlık yapmayacaksın. Bizi engelleme, polisi engelleme"
Erdoğan Bayraktar'dan manidar paylaşım: "Yaktın, aldattın beni"
Adana’da 15 ton çeşme suyunu “Zemzem Suyu” diye satmak için şişelemişler!
Gündem yaratacak iddia: Sedat Peker cephesinden Sinan Ateş açıklaması