BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre, Sakarya’nın Akyazı ilçesinde 12 yaşındaki çocuğa yönelik cinsel istismar ile gündeme gelen Uşşaki Tarikatı, Balıkesir’de vakıflaştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre Balıkesir merkezli vakfın adı Sıddık Naci Eren Uşşaki Vakfı oldu.
Balıkesir merkezli Sıddık Naci Eren Uşşaki Vakfı’nın kurucuları, Yasin Genç, Ali Eren, Sabri Eren, Mehmet Eren, Nazmi Eren, Ahmet Eren, Zekai Kafaoğlu, Abdulkadir Eren, Ayhan Çöllü ve Raif Özkan olarak sıralandı. Kuruluş senedinde vakfın amacına yönelik, “Camiler, mescitler, yurtlar, eğitim müesseseleri, konferans salonları, kütüphaneler, laboratuvarlar, araştırma merkezleri, kimsesiz düşkünler için barındırma ve yetiştirme evleri, aşevleri ve buna benzer hayır ve kültür müesseseleri inşa ve tesis etmek ve vakıf senedinde belirtilen diğer amaçları gerçekleştirmek” ifadeleri kullanıldı.
Vakfın mal varlığının 80 bin TL olduğu belirtildi. Yönetim Kurulu ise Raif Özkan, Zekai Kafaoğlu ve Ahmet Eren isimlerinden oluştu. Vakfın faaliyetlerini sonlandırması halinde arta kalan malların Türkiye Diyanet Vakfı’na devredileceği bildirildi.
Uşşaki Tarikatı lideri Fatih Nurullah, küçük yaştaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 1 Eylül 2020 tarihinde tutuklanarak cezaevine gönderildi. Görgü tanıkları ve dergâhta bulunan diğer öğrencilerin ifadeleri sonrasında Nurullah’ın küçük yaştaki başka çocuklara da cinsel istismarda bulunduğu öne sürüldü.
Devlette çalışan kişi sayısı 5 milyona yürüyor!51 izlenme
Fatih Terim'den Seçil Erzan davasında ilk ifade: 'Biri paramı, diğeri itibarımı kullandı'30 izlenme
Karantinada olması gerekirken sokakta yakalandı, Polise ‘Evde sıkıldım’ dedi!74 izlenme
Suriye’de herkes sabaha kadar eğlencenin dibine vuruyor, bizdeki sığınmacılar ise savaş var diye geri gönderilmiyor!40 izlenme
Polis Tokat'ta tekel bayisindeki içki reyonunun üzerini çarşafla kapattırdı!140 izlenme
CHP’li Murat Emir, 'Kızıl Saçlı Savcı' iddialarının arka planını açıkladı: "Hamile savcının evine sabah 5'te polisle gittiler"12 izlenme
Almanya'da Türkleri etkileyen 'çifte vatandaşlık' tartışması18 izlenme
Vatandaşın pahalılık isyanı: "Bir sonraki sabah neye uyanacağımızı bilmiyoruz"62 izlenme
Fatih Altaylı'dan sert tepki: "Hedef çok açık, Pazar olan tatil gününü değiştirmek"
Futbolcuları milyonlarca dolar dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan'ın yakınları konuştu: Tek günah keçisi Seçil mi?
Baba Vanga’dan 2019 kehanetleri: Putin suikaste uğrayacak, Trump hastalanacak
Asgari ücrette rakam 17.500'lerden 14 bin, 15 binlere indi: Peki gerçek rakam ne olacak?