Mizah dergisi Leman hakkında ‘dini değerleri alenen aşağılama’ iddiası ile soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında 4 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Yaşanan bu gelişmenin ardından derginin Beyoğlu'nda bulunan binasına cihatçı bir grup tarafından saldırı düzenlendi.
Bilgi Teknoloji ve İletişim Kurumu’nun (BTK) internet sitesindeki bilgiye göre Leman’ın ‘leman.com.tr’ adlı internet sitesine erişim engeli getirildi.
BTK’nın sitesinde yer alan açıklamada, “leman.com.tr, 01/07/2025 tarihli ve 2025/6609 D.İş sayılı İstanbul 5. Sulh Ceza Hâkimliği kararıyla erişime engellenmiştir.” denildi.
Engelli Web’in aktardığına göre, Leman Dergisi’nin X hesabı İstanbul 5. SCH'nin 1 Temmuz 2025 tarihli ve 2025/6609 sayılı kararıyla, millî güvenlik ve kamu düzeninin korunması gerekçesiyle erişime engellendi. X platformu hesabı henüz Türkiye'den görünmez kılmadı.
Tele1
AKP'li Belediye 23 Nisan törenlerinde Atatürk'e yer vermedi, CHP'li vekil devreye girdi, Atatürk posteri alkışlarla alana getirildi!61 izlenme
Fahrettin Altun, Erdoğan'ın mezuniyet belgelerini paylaştı; Eski AKP'li vekil 'soyadı' ayrıntısına dikkat çekti100 izlenme
Narin'i taşıyan Nevzat Bahtiyar'ın son görüntüsü çıktı44 izlenme
Adaletini seveyim Türkiye!1152 izlenme
THY rekor zarar etti!89 izlenme
Melih Gökçek'in usulsüzlüklerini tek tek sıralamıştı: Mansur Yavaş'tan 54 dosya için yeni başvuru!28 izlenme
Sapıkça paylaşım yapan imam hatip öğretmeni, memurluğa devam edecek!250 izlenme
'Nükleer' savaş 5. gününde! İran'dan İsrail'e yeni füze saldırısı29 izlenme
Lisede dehşet! 16 yaşındaki öğrenci müdür yardımcısını boğazından bıçakladı!
İktidar 411 belediyeyi kaybetmişti! İşte aradan geçen 850 günde okudukça 'yok artık' diyeceğiniz olaylar
Ne günlere kaldık! Çekilişle ayçiçek yağı dağıtılmaya başlandı!
Sakarya'da bir çiftçi isyan etti: "Artık çiftçilik hayatına son verdim"