Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın yükseköğrenim diplomasına sahip olup olmadığı sık sık gündeme gelen bir konu. Hatta Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesine ilişkin tutanağının ‘tam kanunsuzluk’ içerdiği gerekçesiyle seçimin yenilenmesi dahi talep edilmişti. Kamuoyuyla bir diploma örneği paylaşılsa da bunun sahte olduğu öne sürülmüştü.
Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylığa başvuran Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’dan yükseköğrenim yapmış olduğunu gösteren onaylı diploma örneğini istemiyse Erdoğan’ın ‘tartışmalı diploması’ tekrar gündeme geldi.
İletişim Başkanı Altun da Hürriyet gazetesi aracılığıyla bazı belgeler paylaştı.
Paylaşılan ‘diploma’da Erdoğan’ın Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden dört yıllık işletme bölümü mezunu olduğu yazılı.
Mezuniyet tarihi Şubat 1981 olarak belirtilen diplomada rektör olarak Orhan Oğuz’un, dekan olarak Prof. Dr. Ömer Faruk Batırel’in imzası yer alıyor.
Ancak Altun’un açıkladığı diploma, daha önce paylaşılan ve ‘sahte’ olduğu öne sürülen diplomayla birebir örtüşüyor.
Altun’un açıkladığına göre Erdoğan’a bu okuldan verilen 678 no’lu ve 3 Nisan 1981 tarihli geçici mezuniyet belgesi dönemin dekanı Sinan Artan imzasını taşıyor. Aynı belgenin 677 sayılı olanında Erdoğan imzası ve el yazısıyla, “Geçici mezuniyet belgemin aslını elden aldım” ifadesinin yer aldığı görülüyor.
Altun’un paylaştıkları arasında bir de diploma defteri var.
Bu belgede Erdoğan’ın diploma derecesinin ‘orta’ olduğu belirtilirken, bir diploma numarası da yazılmış.
Bu defterde Marmara Üniversitesi mezunları ve tüm öğretim kadrosunun fotoğraflarıyla sıralandığı öne sürüldü.
Altun, fakülte sekreterliğiyle Rize Askerlik Şubesi Başkanlığı arasındaki bir yazışma olduğunu öne sürdüğü bir belge de açıkladı.
Hürriyet, belgenin fakülte sekreteri Kamuran Orhan imzasıyla askerlik şubesine gönderilen 3 Nisan 1981 tarihli bir yazı olduğunu, okulun 2443 numaralı öğrencisi Recep Tayyip Erdoğan’ın mezuniyeti bildirildiğini öne sürdü.
Altun, Erdoğan’ın İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’ni kazandığının belirtildiği 1974 tarihli bir belge de paylaştı.
Eski AKP Milletvekili Feyzi İşbaşaran ise Altun paylaştığı belgelerin sahte olduğuna dikkat çekerek "Goebbels Fahrettin’in yayınladığı ,Erdoğan’ın ‘Üniversite diploma kayıt defteri’ çok silik, okumak zor Bu kayıttaki hanımefendilerin kızlık soyadları da yazılı. Evlenen kadınların kızlık soyadlarını kullanabilme yasası 2014’te çıktı" dedi.
İşbaşaran şöyle devam etti:
"Goebbels Fahrettin ile Marmara Üniversitesinin yayınladığı kayıt numaraları da bir birini tutmuyor Sahte diplomadan sonra şimdi de sahte evrak düzenlemek çıktı ortaya"
Gerçek Gündem
Erdoğan’ın ‘dindar nesil’ talebi MEB’de ‘namaz kursu’ açılımıyla karşılık buldu133 izlenme
Murat Çalık'tan cezaevinde ailesiyle fotoğraf: "Kavuşacağız, yine buluşacağız"17 izlenme
AKP’li meclis üyesi 'çocuğa cinsel istismar' suçlamasıyla tutuklandı!214 izlenme
Traktörüne haciz gelen çiftçi hayatını kaybetti!51 izlenme
Kent Lokantası kuyruğunda bekleyen vatandaş: "Ekonomi battı, memleket bitti. Enflasyon mu? Düşmeyecek. Daha kötü olacak. Yenilenme şart"35 izlenme
AKP'ye 2023 anketi şoku!188 izlenme
128 milyar dolarla ilgili sorular yanıtsız kaldı58 izlenme
İTO İstanbul'un enflasyonunu açıkladı: Yüzde 105, 55!35 izlenme
23 milyon kişi icralık oldu: Kuyruk 12 katlı daireye sığmıyor!
Corona virüsünün yapamadığını sıcak havalar yaptı!
'Sinop merkezde Müslüman yok' diyen müftü durmuyor ! 'Merhaba diyenler Hz. Muhammed'e hakaret ediyor'
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sığınmacı iddiası! "Listeler gönderiyorlar bunları vatandaşlığa alın diye!"