AKP'nin "geçiş garanti"li köprü ve yol projeleri, garanti sınırının altında kalan geçişleri ve dolayısıyla faturalarının da halka ödetilmesi nedeniyle gündem olmaya devam ediyor.
Son döneme damga vuran ve “mega” olarak anılan Yavuz Sultan, Osmangazi köprüleri ile İstanbulİzmir ve Kuzey Marmara otoyol projeleri, Yapİşlet Devret (YİD) yöntemiyle ihale edildi. Buna göre ihaleyi kazanan şirket ya da ortaklık, inşaatı tamamladıktan sonra köprü ve otoyolu belli bir süre işletecek ve sonra devlete devredecek. Söz konusu projelere, devlet araç geçiş garantisi verdi. Geçişler, döviz olarak belirlendi. Araç geçişleri, garanti sınırının altında kalması durumunda aradaki farkı devlet ödüyor. Bu kapsamda yıl içinde Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi köprüleri için garanti ödemesi yapıldı.
Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre, Kuzey Marmara Otoyolu’nun hizmete açılan bölümleri için de “araç geçişlerinin garanti sınırının altında kalması” nedeniyle ödeme yapılması gündeme geldi. Habere göre, devlet işletmeci şirkete 1.4 milyar TL ödedi. Kuzey Marmara Otoyolu’nu; AKP döneminde devletin düzenlediği birçok "dev" ihaleyi alan Kalyon, Cengiz, Kolin, Limak, RYS İnşaat ve Pak Yatırım ortak girişim grubu işletiyor.
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/kuzeymarmaradagarantitutmadi1790163
Tahıl koridorunda son durum nedir? Rafa mı kalktı?31 izlenme
Kalkınma ajanslarında kara delikler!55 izlenme
ABD Başkanlık Seçimi’nde fark kapanıyor!70 izlenme
Şirketlerin yüzde 64'ünün ek zam yapacağı açıklandı33 izlenme
Türk tekstil devi iflas etti!21 izlenme
Velilerinden 'teknoloji etkinliği' diye izin alınan öğrenciler AKP'nin 'İlk Oyum Erdoğan'a' programına götürüldü!31 izlenme
İsrail’den Lübnan’a yeni tehdit30 izlenme
Prof. Dr. Özgür Demirtaş kredi çekenleri uyardı: 'Herkese geçmiş olsun'56 izlenme
Ağzı olan konuşuyor! Sevda Demirel'den Narin yorumu: Şeriat gelsin kapanmaya razıyım
Resmi açıklama geldi: Ankara’da Yüksek Hızlı Tren kılavuz trenle çarpıştı! 9 kişi hayatını kaybetti, 47 yaralı var
Vatandaş borca saplandı! Pandemide borçlu sayısı 2.1 milyon arttı!
Yine Metro Turizm yine taciz skandalı!