Başbakan Yardımcısı ve Hükumet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Mevlidi Nebi Haftası’nın (Kutlu Doğum Haftası) artık Hicri Takvime göre kutlanacağını açıkladı.
Kutlu Doğum Haftası olarak bilinen Mevlidi Nebi Haftası kutlamalarını sabit bir tarihe alan Hükumet bu kararında değişikliğe gitti. Buna göre Kutlu Doğum Haftası, artık Miladi değil, Hicri Takvime göre kutlanacak. Kutlu Doğum Haftası, 14 Nisan ile 20 Nisan arasında sabitlenmişti.
Hükumet Sözcüsü Bozdağ konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Diyanet İşleri Başkanlığı’nın aldığı yeni bir kararla, Peygamber Efendimizin doğduğu, dünyamızı ve alemleri şereflendirdiği günün içinde yer aldığı hafta, ‘Mevlidi Nebi Haftası’ adıyla Miladi Takvime göre değil, Hicri Takvime göre kutlanacaktır. Önümüzdeki hafta bu konudaki yönetmelik değişikliği yayınlanacak ve 2018’den itibaren de Hicri Takvime göre Peygamber Efendimizin dünyayı şereflendirdiği hafta, ‘Mevlidi Nebi Haftası’ adıyla kutlanmaya başlanacaktır.” dedi.
http://halktv.com.tr/kutludogumhaftasinintarihidegisiyor253617
Bodrum Güvercinlik mahallesinde orman yangını çıktı12 izlenme
AKP'li isme iki koltuk birden!69 izlenme
Meral Akşener Partisinin Grup Toplantısında Deprem Hakkında Konuştu38 izlenme
Ekonomistlerden çarpıcı uyarı! "Yeniden bir kur fırtınasıyla karşılaşılabilir"60 izlenme
Türkiye'de festivaller yasaklanırken, savaş olan Suriye'de festival keyfi yaşanıyor!64 izlenme
İSKİ su tasarruf listesi yayınladı29 izlenme
Konserine saldırı girişiminde bulunulan Suavi’den tek kelimelik yorum31 izlenme
8.5 trilyonluk vergiyi tüketici ödeyecek12 izlenme
İBB Meclisi'nde AKP'li Şişli meclis üyesine tarihi ayar! "Kim dedi "Şişli'yi Şişli'de konuşun" diye? Var mı cesaretin? Var mı meclisi toplayıp seçim yapmaya? Var mısın kayyumu geri almaya?
Türkiye'de biz tartışırken Amerika'da andımız okunuyor!
25 çocuğu istismar eden öğretmene tahliye!
Terör örgütü PKK'nın yöneticisinden itiraf: 'En çok AKP ile görüştük'