Atatürk Üniversitesi Hınıs Meslek Yüksek Okulu Veteriner Sağlık Teknikerliği bölümünden 2010 yılında mezun olan Elif Burcu Açıkgöz, ilk iki yıl KPSS sınavına girdi.
Bir sınavdan alanında Türkiye 27. olmasına rağmen atanamadı. Daha sonra kendi AB ve devlet destekleri için Danışmanlık Proje ve Eğitim merkezi açan Elif Burcu Açıkgöz, hem çalışıp hem de KPSS hazırlandı.
TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU AMA ATANAMADI
KPSS sınavına giren ve alanında Türkiye birincisi olan Açıkgöz, Gaziantep İslami Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Veteriner Teknikerliği tercihlerini yaptı.
Alanında Türkiye birincisi olduğu için atanmasına kesin gözüyle bakan Açıkgöz, 6 Ocak’ta açıklanan sonuçlardan sonra şoke oldu.
“HAKKIMI HELAL ETMİYORUM”
Alanında birinci sırada olmasına rağmen atamadığını öğrenen Elif Burcu Açıkgöz, Veteriner Teknikerliği alanında az sayıda kadro açıldığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:
* Alanımda iki yer vardı. Onları ilk iki sıraya yazdıktan sonra gelen kalan tercihlerimi düz memurluk üzerine yaptım.
* Alanımda birinci sırada olduğum için atanmama garanti gözüyle bakıyordum. Ama olmadı. Bir çocuk sahibi yalnız başına yaşayan bir kadınım. Başka hiç özellik istenen bir dal değil.
* Sadece bu bölümden mezun olmak yeterliydi. Mülakat yapılmadan sınav sonuçlarına göre atama yapacaklar denildi.
* Ama ne oldu da ben atanamadım anlamadım. Hakkımı helal etmiyorum.

“HERKESİN BİRİNİ HAKKINI YEDİĞİ DÖNEMDEYİZ”
Kendisinin kurulu bir düzeni olduğuna dikkat çeken ve iyi kötü hayatını idare edebileceğini belirten Açıkgöz, şöyle konuştu:
* Maalesef liyakatın olmadığı, herkesin birilerinin hakkını yediği bir dönemdeyiz. Hadi benim kurulu bir düzenim var ve hayatımı idame ettirebiliyorum.
*Yeri geliyor bir devlet memurundan daha fazla kazanç sağlıyorum. Yeri geliyor hiç paramız olmuyor. Ama bir şekilde devam ediyoruz yaşamaya.
* Peki işi olmayan, hayalleri için istediği bölümü okuyup, günlerce sabahlayıp KPSS sınavında iyi bir puan alabilmek için, kurslara, kitaplara çuvalla para vermiş olan insanlar ne yapacak?
* İllaki birilerine gebe kalmak, yaranmak için kendi öz saygısından ödün vermek, hiçbir donanım ve birikimi olmadan koltuğa oturmuş kişilerin karşısında el pençe divan mı durmak gerekiyor?
* Hiç ama hiç iyiye gitmiyoruz. Allah sonumuzu hayır eylesin.
Sözcü
AKP'li isim insan kaçakçılığından gözaltına alınmıştı: Kardeşi de kokainle yakalandı!12 izlenme
Memleketin haline bak! Pompalı tüfeklerle video çekip paylaşan, aralarında çocukların da olduğu 20 kişi gözaltına alındı!115 izlenme
Müjdat Gezen, Ekrem İmamoğlu, Fatih Altaylı ve Zeydan Karalar'ı cezaevinde ziyaret etti: "Bu işin ne olduğunu iki kere yaşamış bir insan olarak üzgünüm"16 izlenme
Bursa'da alevler 2 ilçe merkezi Gürsu ve Kestel'e kadar ulaştı! Alevler köylerin etrafını sardı!81 izlenme
Gözaltındaki İmamoğlu, el yazısıyla not gönderdi: "Önce Allah'a, sonra milletimize emanetim"39 izlenme
Çakıcı'dan 'Pontus' benzetmesi yapan Göksu'ya: Şerefsiz, satılık köpek!291 izlenme
Özel Harekâtçılar Bahçeli'nin önünde sıraya dizilmişti: Erdoğan'ın o sözleri 'El Öpme' skandalı ile yeniden gündemde33 izlenme
Deprem bölgesinde yapılacak konutların ihalesi, AKP'li Şırnak Belediye Başkanı'nın aile şirketine verildi44 izlenme