Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Alman basınında çıkan iddiaları yalanladı.
Keçeli, şu ifadeleri kullandı:
“Alman basınında yer alan, Almanya’da yasal ikamet hakkı bulunmayan vatandaşlarımızın Türkiye’ye geri dönüşlerine ilişkin haberler doğru değildir.
Vatandaşlarımızın toplu olarak sınırdışı edilmesine ilişkin hiçbir uygulamaya onay verilmemiştir.
Sayın Cumhurbaşkanımız ile Almanya Şansölyesi Scholz arasında 23 Eylül günü New York’ta yapılan görüşmede bu konu gündeme gelmemiştir.”
ALMAN BASININDAKİ İDDİA
İddia Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) gazetesinde yer almıştı.
Haberde Berlin’in sığınma talepleri reddedilen ve büyük çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu kişilerin sınır dışı edileceği iddia edilmişti.
Sınır dışı edilecek kişilerin isimlerinin Türkiye’ye bildirildiği ve sayının kısa sürede haftada 500’e çıkacağı, böylece binlerce Türk’ün aynı yöntemle Türkiye’ye iade edileceği öne sürülmüştü.
Ankara'nın, haftada 500 Türk’ü geri almayı kabul ettiği iddiası da haberde yer almıştı.
TÜRKLERİN İLTİCA TALEBİ REDDEDİLİYOR
Almanya'ya gelen kaçaklar arasında, iltica kabul oranları en düşük olan grup Türkler. Gelen her 100 Türk'ten 90'ının iltica talebi reddediliyor. Bir kısmı ilk ayak bastığı ülkeye gönderiliyor.
Sözcü
Nurettin Yıldız eylemlerinde 6 öğrenci tutuklandı12 izlenme
Fona devredilen ÇAYKUR zarar etti!143 izlenme
Erdoğan'a 60 saat, İnce'ye 14 saat! TRT, CNNTürk ve NTV yayınlarıyla ‘Cumhur İttifakı’ dedi159 izlenme
Yandaştan al haberi! Asgari ücret ne kadar olacak?25 izlenme
İYİ Partili eski milletvekili Ahmet Çelik kardeşi tarafından bıçaklandı! Durumu ciddi32 izlenme
İcra tehditli köprü parası tahsilatı! Özel köprü ve otoyolların zararı yine vatandaştan çıkıyor!32 izlenme
OECD Türkiye'deki gıda enflasyonunu grafiğe sığdıramadı24 izlenme
İmamoğlu'nun diploması İstanbul Üniversitesi'nin veri tabanından silindi15 izlenme