CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, 2019'ın ilk 4 ayında protesto edilen senet tutarının yüzde 57 artarak 7 milyar liraya çıktığını, karşılıksız çek tutarının da yüzde 84 artarak 12 milyar liraya ulaştığını söyledi. TBMM'de yaptığı konuşmada vatandaşın gırtlağına kadar borca battığını vurgulayan Aygun, “2019 yılının ilk üç ayında vatandaşların tüketici kredisi borcu 178 kat artarak 402 milyar liraya ulaşmıştır, bireysel kredi kartı borcu ise aynı dönemde tam 24 kat artarak 104.5 milyar liraya çıktı” dedi. Aygun, sözlerini şöyle sürdürdü:
ALEV ALEV YANIYOR
“Ekonomi, alev alev yanmaktadır. Dövizde istikrar yok, Türk Lirası değer kaybetmeye devam ediyor. 2014 Haziran ayında dolar 2 lira 12 kuruşken 2017 Haziran ayında 3 lira 51 kuruş oldu ve şimdi 6 liraya çıktı. Döviz kurları sürekli yükseliyor, borçlar da artıyor. Var olma savaşı veren esnafımız bankalardan çektiği kredilerini, kredi kartlarını ve vadesi gelmiş olan borçlarını ödeyemez hale geldi. Büyük işletmeler konkordato ile borç yapılandırmasına giderken, esnaf krizle baş başa kaldı ve korunmasız bir haldedir.”
ESNAF BATARSA ÜLKE BATAR
Esnafın kendisinin borç batağında, oğlunun ya da kızının da iş derdinde olduğunu belirten Aygun, “Esnaf aileleri bu tabloda açlık ve sefalete mahkum. Esnafın çökmesi demek ailelerin dağılması, toplumsal huzurun bozulmasıdır. Esnafımızın batması domino taşları gibi tüm ülkeyi batırır. Esnafın borçları yeniden yapılandırılmalı, taksitlendirilmelidir” uyarısında bulundu.
Nisanda kapanan şirket sayısının geçen yıla göre yüzde 13 arttığını, 726 şirketin kepenk indirdiğini vurgulayan İlhami Özcan Aygun, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kriz gittikçe derinleşmektedir. 8 milyon işsizimiz var. Her 100 işsizden 24'ü üniversite mezunu. Donanımlı gençler yerine eş dost, ahbap ilişkisi olan, torpilli isimler atanıyor, tam bir çürüme var. Torpilleri engellemek için getirilen KPSS yerine sözlü sınav yapılıyor.”
Biz nasıl bir ülkede yaşıyoruz? Üniversiteli F.A.'nın yardım çığlığı! Tecavüz anlarını kaydedip şantaj yaptılar28 izlenme
Soylu'nun Fatih Faruk Özer ile fotoğrafındaki üçüncü kişi kendi öz yeğeni çıktı!112 izlenme
Seçil Erzan, fondaki AKP'linin yasak aşkı çıktı62 izlenme
Emniyet İstihbarat Dairesi Eski Başkanı’ndan Sinan Ateş’in ölüm emrini verenle ilgili bomba iddia59 izlenme
Menzil tarikatı cezaevlerine de dadanmış: Mahkumlara tövbe seansı... 'Çok sayıda cemaat mensubu gardiyan var'40 izlenme
ABD’li McKinsey gitti İngiliz Deloitte geldi!154 izlenme
AKP Diyarbakır adayı 100 TL’ye tezgâhtaki tüm simitleri almaya çalışınca, simitçi çocuktan tokat gibi cevap geldi! "Bu paraya simit gelmiyor ki"41 izlenme
Muhalefetin kazandığı belediyelerde büyük tedirginlik! Belediyelerin 12 milyarını AKP dağıtacak!154 izlenme