Bakanlıktan yapılan açıklamada, “15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprülerinde uygulanan tek yönlü ücretlendirme, 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren köprü geçiş ücretleri iki eşit parçaya bölünerek iki yönlü olarak değiştirilmiştir. Boğaz Köprülerinde tek yön otomobil geçiş ücreti 8,25 TL olarak belirlenmiştir” denildi.
Geçtiğimiz yılbaşında 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri geçiş ücreti tarifeleri yüzde 26 zamlanmış ve otomobillerin geçiş ücreti 10.5 liradan 13.25 liraya yükseltilmişti.
2022 yılı itibariyle, araç sahipleri geçiş ücreti tek yön yerine çift yönlü olacak ve araç sahipleri toplam 16.50 lira ödeyecek.
BAKAN ‘GÜVENLİK AMACIYLA KURULDU’ DEMİŞTİ
15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde sadece AvrupaAsya yönünde değil Asya – Avrupa yönünde de ücret alınmasını sağlayacak olan sistem 2017’de yılında kurulmuştu.
O dönem köprüyü kullanan araç sahiplerinin hem gidişte hem de dönüşte para ödeyeceğine ilişkin iddiaların gündeme gelmesi üzerine dönemin Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, 21 Ekim 2017’de televizyonda katıldığı bir canlı yayında iddiaları yalanlamıştı.
Arslan, “Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde serbest geçiş yaptık. Trafik akışını kolaylaştırdık. Ters yönde TAK sistemi kurduk. Güvenlik amacıyla kurduk, 2728 gün İstanbulluları biraz mağdur ettik. Önceki gün hizmete aldık. Bu güvenlik amacıyla kurulan bir sistemdir. Bu kesinlikle çift yönlü ücretlendirmeye yönelik yapılan bir işlem değildir.”

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ndeki çalışmalar nedeniyle İstanbullular 2017 yılında günlerce çile çekmişti. Fotoğraf: Depo Photos
AVRASYA TÜNELİ ÜCRETLERİ
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada ayrıca, ”Avrasya Tüneli'nde ise otomobil geçiş ücreti 05:00 24:00 saatleri arasında tek yönde 53 TL, 00:00 – 05:00 saatleri arasında yüzde 50 indirimli olarak 26,50 TL olarak belirlenmiştir” denildi.
Geçtiğimiz yılbaşında 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri geçiş ücreti tarifeleri yüzde 26 zamlanmış ve otomobillerin geçiş ücreti 10.5 liradan 13.25 liraya yükseltilmişti.
https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/koprulereortuluzam6861568/
Sedat Peker'in ifşa ettiği kirli ilişkiler ağında gözlerden kaçan detay!48 izlenme
Sürücülerin yakıt zammı isyanı: Ya işi bırakacağız ya arabayı…51 izlenme
AKP'de satışlar erken başladı ! 'Allah belasını versin, bana ne Reza Zarrab'dan'1111 izlenme
İmamoğlu'ndan 31 Mart paylaşımı: "Sizlere çok güzel günleri müjdeliyorum"22 izlenme
Rize Valiliği çay eylemini ‘milli güvenlik sorunu’ diyerek yasakladı!41 izlenme
Kursun faturasını ödeyene cennet garantisi veren müftü, Lozan'ı ve Cumhuriyet'i hedef aldı!38 izlenme
Konya'da açılışta konuşan AKP’li vekile büyük tepki! 'Sizden pazarcı memnun değil, kimse memnun değil. Ben halkım beni duysun!'36 izlenme
Tarık Akan'ın anısına, kendi sesinden 'Bir sarmaşık olsaydım'376 izlenme