Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kayınbiraderi Enver Başar’ın, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda müşavir olarak atandığı ve hiç işe gitmeden emekli olduğu ortaya çıktı. Başar’ın lise mezunu olduğu da öğrenildi.
Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, Erbaş, başkanlığa başladığı yıllarda eşi Seher Erdaş’ın kardeşi Enver Başar’ı Başkanlık Müşaviri olarak atadı. Başar’ın ataması gizli tutulurken asıl mesleği ışık operatörlüğü olan ve tiyatro sahneleri için aydınlatma yapan Başar, yıllarca Diyanet’e hiç uğramadı. Hiç yapmadığı Diyanet Müşavirliği görevinden emekliye ayrıldı.

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, konuyu Meclis gündemine taşıyarak “Diyanet’te başkan Ali Erbaş’ın kaç akrabası daha var?” sorusunu yöneltti. Kayınbirader tartışması sürerken Enver Başar’ın lise mezunu olduğu da ortaya çıkarken kayınbirader il müftüsü düzeyindeki başkan müşavirliği kadrosundan emekli oldu. Başar’ın ataması Diyanet İşleri Başkanlığı’nda yer alan dört adet istisnai müşavir kadrosundan yapıldı.
halktv.com.tr
İşte Sedat Peker'in 'Süleyman Soylu ile görüştükten sonra kaçtı' dediği Sezgin Baran Korkmaz'ın görüntüleri!89 izlenme
Bu da oldu! Hayvanat bahçesindeki geyiği kaçırıp yediler!59 izlenme
İnce'den 'Yeni Ekonomi Programı'na ilk yorum!117 izlenme
Bilim Kurulu üyesi Prof. Necmi İlhan 2 gün sonraya büyük müjde verdi41 izlenme
AKP’li Şanlurfa Büyükşehir Belediye Başkanı’na partisinden suçlama: “Oğlun çuvalla para götürüyor!”45 izlenme
Petrol Mühendisi Necdet Pamir yandaş rektöre zor anlar yaşattı! 'Ben 26 sene bu kurumda çalıştım. Sen 1 gün çalışmadın. Ben bilmiyorum da sen mi biliyorsun'340 izlenme
Cumhurbaşkanı’nın titrindeki ‘TC’ gitti36 izlenme
Zincirleme rezalet! Sapık imam hak ettiği cezayı buldu8 izlenme