Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Nakıpoğlu Göçmen Sağlığı Merkezi’nde 2019 yılı değerlendirme toplantısı kapsamında basın mensuplarıyla bir araya geldi.
SURİYELİLERE ÖZEL KADIN DOĞUM EVİ
Toplantıda 2020 yılı hedeflerinden bahseden Koç, Konya'da Suriyelilere özel bir Kadın Doğum Hastanesi açmak için bakanlıkla temas kurduklarını, Sağlık Bakan Yardımcısı ile de konuyu görüştüklerini söyledi.
Koç, “Suriyelilerin doğumu, çoğunlukla kamu hastanelerinde oluyor. Bu durum da bazen sıkıntılara sebebiyet veriyor. Bizde kamu hastanelerimizdeki yoğunluğu azaltmak için daha önceden hizmet veren Göçmen Sağlığı Merkezi’nin üst katını Suriyeliler için kadın doğum yeri olarak faaliyete geçireceğiz. Bu hastaneyi Avrupa Birliği (AB) fonu finanse edecek” dedi.
“SURİYELİLERİN DOĞUM ORANI BİZE GÖRE DAHA YÜKSEK”
Suriyelilerin doğum oranının Türk vatandaşından fazla olduğunu dile getiren Koç, “Suriyeliler ilimizde yılda 4 bine yakın doğum yapıyorlar. Suriyelilerin doğumu, bize göre daha yüksek. Ne zaman gidecekleri de belli değil. Şimdiden ona göre önlemleri almak zorundayız” diye konuştu.
http://www.krttv.com.tr/gundem/konyailsaglikmuduruacikladisuriyelilereozelkadindogumh24847.html
Interpol gecikince iki baron vatandaş oldu27 izlenme
Aykut Erdoğdu 'Atatürk sayesinde bu ülkede ezan okunuyor !'250 izlenme
Diyanet metrolara bu afişi astı! Tepkiler çığ gibi20 izlenme
HÜDA PAR'ın seçim vaadi: Şeyh Said26 izlenme
AKP'li Üsküdar Belediyesi'nde yolsuzluk: Savcılık, İçişleri Bakanlığından soruşturma izni istedi!199 izlenme
İletişim Başkanlığı depremle ilgili 'Dezenformasyon Bülteni' yayınladı27 izlenme
Kanal İstanbul korkusu AKP'li belediyeye canlı yayını kapattırdı! CHP’li üyeler tepki gösterip Meclis'i terk etti15 izlenme
Sarıkamış şehitleri listesinde Erdoğan’ın dedesinin adı neden yok?422 izlenme
Memleket, bedava havlu için insanların birbirini ezebileceği hale geldi !
Boğaziçi Üniversitesi'nde 15 yaşındaki Hilal Özdemir'i katlederek intihar eden Ayberk Kurtulmuş'un okula girdiği anların görüntüleri ortaya çıktı!
Sağlık Bakanı açıkladı: 5.955 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 5.342.028’e, can kaybı da 48.879’a ulaştı!
Fatih Altaylı'dan yurt dışı pulu tepkisi: ‘Bizim verdiğimiz haraçlar olmasa bu itibar nasıl korunacak?’