2000 yılında İstanbul Beykoz'da öldürülen Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu'nun yardımcısı ve şura üyesi Mehmet Salih Kölge'nin de yeniden yargılama kapsamında Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi gerekçe gösterilerek tahliye edildiği ortaya çıktı.
Sözcü'den Özgür Cebe'nin haberine göre, Okkan suikastı sonrasında gizlendiği hücre evinde yakalanan Kölge, Ağır Ceza Mahkemesinde 6 yıl süren yargılama sonucunda 91 kişinin ölüm emrini vermek, işkenceli ve domuz bağlı sorgulara katılmak suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmış, Yargıtay tarafından oy birliğiyle onanınca da hüküm kesinleşmişti.
Yargıtay kararında sanığın, Gaziantep, Şırnak, Mardin, Batman ve bağlı ilçelerinde 157 silahlı eylemde 91 vatandaşın öldürülmesinden sorumlu olduğunu, 66 kişinin yaralandığı eylemlerin de emir ve talimatını verdiğini belirtti.
Mardin Nusaybin'de Kitabevi işletirken terör örgütü Hizbullah ile tanışınca kısa süre içinde örgüt şurasına yükseldiği belirtilen Kölge’nin, Hüseyin Velioğlu'na bağlı olarak hücre evlerindeki bilgiişlem merkezinde kriptolu dokümanları bilgisayarlara yüklediği kaydedildi. Velioğlu'nun ölümünden Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ı sorumlu tutarak suikast kararının alındığı şura toplantısına katıldığı vurgulandı.
Yargıtay kararında, Gaziantep'teki bir gazinoda konsomatrislik yapan kadını da eski bir Hizbullahçı ile evlendiği için sorgulayıp her ikisini öldürüp evin bahçesine gömdüğü ve üzerini betonla kapattığı kaydedildi.
Yargıtay, pavyonda Gözde adıyla konsomatrislik yapan Özgür Elmas'ın gece hayatına veda edip Hizbullahçı Salih Karaaslan ile evlenip yuva kurmak için kendi geçmişine tövbe edip başını türban takarak kara çarşaf giyindiğini, Karaaslan'ın evlilik için sorumlusu olan sanıktan izin istediği, sanık Kölge'nin “Cemaat bu rezalete izin vermez. Sen Müslümansın. Ya bu kadını terk edersin, ya da ikiniz de ölürsünüz” dediği kaydedildi.
Buna rağmen kadınla nikah kıyıp evlenen Salih Karaaslan ile Özgür Elmas'ın, Gaziantep'te bir evin bodrumunda Mehmet Salih Kölge tarafından işkenceyle sorgulanıp domuz bağıyla boğulduğu bildirildi. Yargıtay, bu durumu bilen Salih Karaaslan'ın ağabeyi Mehmet Ali ile kuzeni Hamza Karaaslan'ın polise şikâyette bulunabileceğinden endişe eden sanığın, konuşma bahanesiyle aynı evin bodrumuna çağırıp boğarak öldürdükten sonra üçünün cesedini evin bodrumuna gömerek üzerini betonla kapattığı, konsomatris kadının cesedini de “Namahrem” olduğu gerekçesiyle Kahramanmaraş yolunda boş araziye gömdüğü bildirildi. Cesetlerin sanığın yer göstermesiyle bulunduğu belirtildi.
Hükümlü Mehmet Salih Kölge yargılandığı mahkemeye yeniden yargılama talebiyle başvurunca dosyası yeniden ele alındı. Mahkeme, sanığın AİHM ve AİHS normlarına göre, adil yargılanma hakkının ihlal edildiği, davanın makul süre içinde sonuçlandırılmadığını, yargılama sırasında heyette askeri yargıç bulundurulduğu gerekçesiyle sanığı, yeniden yargılama kapsamında tahliye etti. Tahliye tarihinin tıpkı diğer Hizbullahçı sanıklar gibi 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden hemen önceye denk gelmesi ise dikkat çekti.
Erdoğan, ingilizcesini geliştirmiş 'Where is kravat ?' :)1152 izlenme
Yazlık sarayın yolunu yapan eski AKP yöneticisine 1.4 milyarlık 'gizli saklı' yeni ihale!54 izlenme
Açıklama KAP’a yapıldı! Vakıfbank’taki hisse devri tamamlandı!85 izlenme
Soylu’dan FETÖ'yü soruşturan savcıya 'Haddini bildiririm' telefonu! Barış Pehlivan savcının başına gelenleri açıkladı53 izlenme
'Seçimde Erdoğan'ın karşısında kim kalırsa oyum ona'1050 izlenme
Türkiye’deki sokağa çıkma yasağı dünyanın gündeminde! "Kapanacaksanız düzgün şekilde kapanmalısınız"54 izlenme
Gelecek Partisi, cumhurbaşkanı adayını İstanbul'da açıkladı.40 izlenme
Fazıl Say'dan Nagehan Alçı'ya yanıt: "Senin bineceğin tek otobüs cezaevine giden olmalı"50 izlenme
Rus ordusundan temizlenen Bucha'da çok sayıda sivilin cansız bedenine ulaşıldı!
RTÜK Başkanı, Narin ile ilgili yayın yasağını hatırlattı: "En ağır yaptırım uygulanacak"
Irak'ta yıllar sonra Saddam sloganları! Elektrik kesintileri nedeniyle Basra'da sokağa inen halk: “Kanımızla canımızla seni kurtaracağız Saddam”
Ünlü fast food zinciri Türkiye'de konkordato istedi: Binlerce çalışanına iş arıyor