Konya’nın Ereğli ilçesine bağlı Zengen Mahallesi’nde çiftçiler tepkilerini dile getirmek amacıyla toplandı. Çiftçilere CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş da destek verdi.,
Elinde kalan domatesleri kamyondan aracından yere döken bir çiftçi, “Bu domates köylünün, bu domates halkındır, yazık günah. Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın Tarım Bakanı bizim toplama ile beraber 40 milyon maliyetimiz var. Bir dönümde 40 milyon maliyetimiz var. Benim iki tane kuyum var, 250 dönüm sürüyorum. 2 tane kuyumun faturası bir aylık 850 milyar para geldi. Ben yerin altından altın mı çıkarıyorum? Niye kimse sesimizi duymuyor. Niye kimse bu işe el atmıyor, bu domatesin bize maliyeti 10 TL. Fabrikalar bu domatesi 1.60 kuruştan alıyor” dedi.
KASA KASA DOMETESİ YOLA DÖKTÜLER
Emeklerinin karşılığını alamadıklarını dile getiren üreticiler, kasa kasa domatesleri yola döktü. Kara yolunun trafiğe kapanması nedeniyle jandarma eyleme müdahale etti.
Tele1
25 milyar dolarlık gaz vatandaşı vurur!
Hükümetten jet kararname! Nişasta bazlı şekerin önü açıldı!
Sedat Peker, felçli eski futbolcunun ameliyat masrafını üstlendi
Vurgun direkleri: Ankapark’ta hayalet teleferiğe 50.4 milyon dolar!
Güneydoğu gazisine vefasızlık! Çocuklarını okula kaydedemedi!
AKP’li yurttaştan Erdoğan’a tepki 'Seçtiklerimizi görevden aldı, bu yüzden oyum Ekrem İmamoğlu'na !'
AKP'de bir istifa daha!
Milyarlık ihale yine yabancıya gitmedi!
Maaşları ve tazminatları verilmeyen maden işçileri Ankara'ya yürüyecek ama ayakkabıları yok...
Arap müşterilere ‘şato’ satmaya çalışan şirket konkordato ilan etti!