6 Şubat ve 20 Şubat’ta yaşanan depremlerin ardından yaşanan koordinasyonsuzluk, afeti felakete dönüştürdü. AFAD ve Kızılay başta olmak üzere, afet ile mücadelede kritik önemi bulunan ve AKP iktidarında büyük tahribata uğrayan kurumlar depremin ardından adeta tel tel döküldü. Afet bölgelerindeki binlerce yurttaşın barınma sorunu depremlerin 26’ncı gününde halen çözülemedi.
BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, afet bölgelerinde yaşanan barınma sorununun ardından konteyner fiyatları da astronomik boyutlara ulaştı. Toplam 21 metrekare büyüklüğe sahip konteynerlerin satış fiyatları 100 bin TL’ye yaklaştı. Nakliye ücretinin de alıcılara bırakıldığı öğrenildi.
"İŞTEN ÇAĞIRDILAR"
Depremin ardından Mersin’e, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin depremzedeler için oluşturduğu geçici barınma alanına giden bir yurttaş, “Buraya Hatay’dan geldik. Evimiz yıkıldı, tek kuruş paramız kalmadı. Şimdi işten çağırıyorlar, hadi gittim diyelim, nerede kalacağım?” diye sordu.
"YALNIZ BIRAKILDIK"
Dört kişilik bir ailenin yaşayabileceği bir konteynerin 100 bin TL’den ucuza satın alınamayacağını söyleyen depremzede, şunları ifade etti:
“Bir hafta önce 50 bin TL olan konteyner, şimdi 100 bin TL. Bir de üzerine nakliye masrafını koyunca 110 bin TL’ye kadar çıkıyor. Hiçbir şeyi olmayan insan bu parayı nasıl ödeyecek? Kaç gün oldu hâlâ Hatay’a konteyner kent kurulamadı. Enkaz altında yalnız kalanlar, enkazdan çıkınca da kimseyi bulamadı.”
KRT
Ekrem İmamoğlu'ndan 'Cemevi' müjdesi60 izlenme
Atatürk'ün sözü yazıyordu: O pankart yine Anıtkabir'e alınmadı!60 izlenme
Kriz 83 milyar TL’lik vergiyi yuttu!115 izlenme
Bilal Erdoğan'ın işleri yolunda: Şube şube büyütüyor17 izlenme
AKP yasakları hiçe saydı, Erdoğan'a yurttaş tarafından dava açıldı!140 izlenme
Ünlü ekonomist iktidarın değişeceği tarihi açıkladı!75 izlenme
Arkeolog alımında mülakat skandalı: 80 üstü alanlar elendi!44 izlenme
Süleymancıların lideri Alihan Kuriş'in yarış atı varmış25 izlenme
Vatandaş selde, Fatma Şahin kelebek peşinde
Un bulamayan fırıncı isyan etti! 'Un yok. Fabrika 10 gün sonrasına gün veriyor. Kıtlık geldi de haberimiz mi yok'
Sayıştay, damadın İBB’den aldığı servis ihalesini mevzuata aykırı buldu!
Lübnanlı gazeteci canlı yayında bombardımana yakalandı