Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yeni sürecin 11. komisyon toplantısında tansiyon yükseldi.
Sözcü TV Muhabiri Emre Sercan İke Ankara'daki son gelişmeleri şöyle aktardı:
"Meclis'teki komisyon olabildiğince sakin geçiyordu. Komisyon söz alan kişiler sürece ilişkin detayları aktarıyordu ancak Mehmet Beşir Şimşek (İslami Tebliğ Tedris İlim Hareketi Adamları Derneği Başkanı) konuşmasında özellikle bu süreçte geçmişte yaşananları anlatmaya başladı. Hem terör örgütünün hem de devletin bazı uygulamalarını anlattı. Bu sırada aslında tepki bütün siyasi partilerden geldi. Özellikle ilk tepki MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız'dan geldi. Yıldız, 'Seni buraya davet ettik, askere, polise hakaret et diye çağırmadık' diyerek tepki gösterdi.
DEM Partili Saruhan Oruç 'Bu dille barış yapılabilir mi? Rezalet bir şey bu anlattıklarınız. Şimdiye kadar tahammül ettik söylediklerinize. Ama siz kandan besleniyorsunuz. Utanın kan dökücüler' diyerek tepki gösterdi.
Sonrasında söz alan DEM Partili Cengiz Çiçek ise “Domuz bağlarıyla insanları katlettiniz. Kürtlerin başına bela olan sizsiniz” dedi.
Tartışmanın ardından DEM Parti üyeleri komisyonu terk ettiler.
Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş da bu süreçte sakinleştirmeye çalıştırdı ortalığı. Epey tansiyon yükseldi. Kurtulmuş, 'Bakın buraya şehit ve gazi ailelerini de çağırdık. Bakın onlar kullandıkları dil ve üslup ile olabildiğince sürece katkı vermeye çalıştı. Lütfen siz de süreci bu şekilde yorumlamaya çalışın' diyerek ortamı yumuşatmaya çalıştı. Mehmet Beşir Şimşek'in kullandığı cümleler çok ağır ifadeler içerdiği için partilerin neredeyse tamamında tepkiyle karşılaştık."
Sözcü
11 yıldır bitirilemeyen müzenin ihalesi 3’üncü kez aynı şirkete verildi!57 izlenme
Trump pisti bir kez kullandı havaalanına 9.5 milyar gitti15 izlenme
Sayıştay raporundan yeni bir skandal daha! RTÜK ceza kesiyor ama ödeyen yok!93 izlenme
Otelin ortağı 'hassasiyet' bekliyormuş! Önce yazdı sonra silip hesabını kapattı!33 izlenme
Halktan 4 alıp 1'ini faize ödediler28 izlenme
Şehitliğe girişi yasaklayanlar şehide saygı dersi veriyor, insan utanır be!79 izlenme
AKP'li vekilin evinde 'şüpheli şekilde ölen' Nadira Kadirova’nın dosyasındaki ayrıntı şüpheleri arttırdı132 izlenme
Uçak inmeyen havaalanına ‘Ulaşım ve Servis Hizmeti’ ihalesi açıldı!62 izlenme