Yüzbinlerce depremzede günlerce devlet kurumlarından gelecek çadırları bekledi ama Kızılay’ın başka kurumlara parayla çadır sattığı ortaya çıkmıştı. Bu skandal sonrasında herhangi bir istifa ya da görevden alma yaşanmaması kamuoyunda büyük tartışma yaratmıştı.
Depremin üzerinden bir yıl geçtikten sonra çadır skandalının ikinci perdesini Sözcü ortaya çıkardı. Jandarma Genel Komutanlığı’nın 2023 faaliyet raporuna göre Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın emrinde olan Dikimevi Müdürlüğü’nde terzi görevinde bulunan 31 personeli, deprem sonrasınnda Kızılay’a çadır dikimi için gönderilmiş. Yani çeşitli kurumlara parayla satılan çadırlar, askerlere diktirilmiş. Raporda deprem bölgesindeki çalışmalarla ilgili de bilgiler yer aldı. Buna göre jandarma ekipleri enkazda 6 bin 940 kişiye ulaşmış. Ancak bu kişilerden sadece 430’u yaşıyordu.
Sözcü
Nereden nereye! İstanbul'da iPhone 11 için Türk bulunamadı!258 izlenme
‘Sokak' açıklamasına Mücahit Birinci’den hadsiz paylaşım: Muhaliflere ‘köpek’ dedi23 izlenme
Suriye'de gizlenen bilgiyi BM açıkladı: Halep ve İdlib'den 48 bin 500 kişi yola çıktı32 izlenme
Bir zehirlenme faciası daha! 142 kişi acil serviste, 4 kişi yoğun bakımda24 izlenme
Alkol yasağına ilişkin resmi açıklama gelmeden, Şişli'de bir markete 'yasak' kararı asıldı!61 izlenme
1.4 milyon kişi bankaların takibine düştü!48 izlenme
Atatürk’e perde! ‘Makam odam küçük, pratik bir çözüm buldum’ dedi!112 izlenme
Sedat Peker'in hazırlığı tamam... 'Süleyman Soylu Özel olarak geldi'94 izlenme
California'da yaşayan bir çiftin 10 saatlik asgari ücretle depoyu doldurup sınırsız et yediği görüntüler gündem oldu! Türkiye'de aynı parayla sadece çeyrek depo doluyor
AKP’li vekil: Züğürt Ağa’ya döndük, Erdoğan: Züğürt Ağa kim?
Kadına şiddet bitmiyor! İstanbul'da bir kadın, oğlu ve evli olduğu erkek tarafından evinin balkonunda darp edildi!
Erciş Belediyesinden iptal kararı!