Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 31 Mart yerel seçim kampanyasında “seçilirlerse mazbatayı alacaklar mı, alırlarsa çalışırlar mı” açıklamasını hatırlatan Ünsal, kayyım atamalarının sürpriz olmadığını söyledi.
Türkiye demokrasinin sorunlu olduğunu ama seçimlerin iyikötü yapıldığını ifade eden Ünsal, “ AKPMHP Vatan Partisi’nden oluşan iktidar bloğunun hukuku ve demokrasiyi pervasızca çiğnediğini” öne sürdü.
İktidarın HDP’ye yönelmesinin bir nedeninin İstanbul seçimleri olduğunu belirten Ünsal, “HDP’ye yönelme konusunda bir devlet pratiği vardı zaten. Ama son yönelmenin en önemli sebeplerinden biri İstanbul seçimindeki muhalefet bloğundan en rahat yönelebilecek kesimin Kürtler olması. İstanbul’u kaybetmek AKP için çok büyük bir darbe oldu, hiç beklemiyorlardı. AKP’nin bu yenilginin faturasını HDP üzerinden Kürtlere kestiğini görüyoruz” dedi.
Ünsal, kayyum atamalarının başka partilere de sirayet edebileceğinin mümkün olduğunu belirterek, en büyük risk altında olan belediyenin iseCHP’li Ankara Büyükşehir Belediyesi olduğunu söyledi. Ünsal, “Mansur Yavaş hakkında bir hukuki süreç yaşanıyor. Eğer o süreci Mansur Beyin belediye başkanlığına mal olacak şekilde sonuçlandırırlarsa – ki olmaz diyemiyorum – sırada Mansur Yavaş’ın olduğunu söyleyebiliriz” diye konuştu.
Durmaz da durduramadı, 3 şeker fabrikası daha gitti!321 izlenme
Bekir Pakdemirli'den skandal orman yangınları savunması! "Atatürk de Kurtuluş Savaşı için vade vermedi!"60 izlenme
Burası da İstanbul'daki Halep: Türkler iflas etti piyasa Suriyelilere kaldı!164 izlenme
Şehir Plancıları Odası'ndan 'Gezi Parkı' tepkisi! "İzin vermeyeceğiz"53 izlenme
Afganistan’daki son dalganın etkisi 10-15 günde hissedilecek61 izlenme
Jandarma ekipleri, selde buldukları Atatürk fotoğrafını elleriyle yıkadı!95 izlenme
'İmar Barışı'na Boğaz’daki kaçak yalılar da dahil edildi!206 izlenme
AKP’li belediye seçimden sonra el emeği ürünlerini satmaları için verdiği alandan kadınları kovdu!63 izlenme
Ankara kulislerini hareketlendirecek iddia: AKP’de ‘yeni parti’ istifaları!
Selvi Kılıçdaroğlu davayı kazandı: Akit tazminat ödeyecek
İran dronu Süleymaniye'yi vurdu! Süleymaniye Valisi: "Üçüncü Dünya Savaşı'nın eşiğindeyiz"
Sağlıkta şiddet bitmiyor: Hasta yakınları önce doktorlara küfür etti, ardından olay yerine gelen hastane polisine saldırdı