Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği kitap fuarında Kırmızı Kedi Yayınevi’ne ait gazeteciler Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Timur Soykan, Merdan Yanardağ, İsmail Saymaz’ın kitaplarının stantlara koyulması yasaklanmıştı. Söz konusu yasağın ardından Kırmızı Kedi Yayınevi kurucusu Haluk Hepkon, yaşananlara tepki göstermişti. Hepkon, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları yazdı:
“Kırmızı Kedi’ye ve yazarlarına sansür uygulayan Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Vuslat Derneği’nden M. Şevket Gökşan’ı kitap fuarına davet ediyor ama bu derneğin Cübbeli Ahmet’in sponsoru olduğunu yazan Murat Ağırel’i yasaklıyor. Bir kitap fuarına bütün yayınevleri ve yazarlar katılabilir, katılmalıdır da. Acaiplik bazılarının katılırken, bazılarının yasaklanmasındadır. Böyle kitap fuarı olmaz, olsa olsa bir fuar karikatürü olur.”
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yasağa gelen tepkilerin ardından geri adım attı. Sekmen, tepkilerin ardından yaptığı açıklamada, “Doğu Anadolu Erzurum 6. Kitap Fuarı’mızı 130 yayın evi ve 50’yi aşkın yazarımızın katılımıyla icra edeceğiz. Fuarımızda yayınevi ve yazarlara yönelik herhangi bir kısıtlama veya yasaklama gibi asla böyle bir durum söz konusu değildir” dedi.
Sekmen açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Kitap fuarımız süresince her gün söyleşi, panel, kültürel etkinlikler, imza günleri, sinema kuşağı, âşıklık geleneği, türkülü hikâyeler gibi etkinlikler de düzenleyeceğiz. Ülke genelindeki üniversitelerden bilim insanları da fuarımıza katılım sağlayacaktır. Fuarımıza katılacak yayın evlerimizle okurlarımızı yaklaşık 165 bin kitap çeşidi ile buluşturacağız. Türkiye’mizdeki tüm yayınevi ve yazarlarımızı ülkemizin en görkemli kitap fuarına katılmaya davet ediyorum”
TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Sekmen’in geri adım atmasının ardından, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Tepkiler üzerine geri adım attılar. Doğrusu buydu. Yanlıştan dönmek erdemdir.. Daha önemlisi, dayanışma ve demokratik tepki bir toplumun sağlık belirtisidir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: TELE1
AKP 2026 ekonomi paketini açıkladı: Emlak vergisi, borçlanma ve emeklilik...25 izlenme
İşsizlik fonu talan edildi!885 izlenme
'Kafalarını keseriz' diyen kişi serbest kaldı, Şahan Gökbakar Gülşen üzerinden isyan etti46 izlenme
AKP'li iş insanından tepki çeken paylaşım: 'Çocuk İstismarı'ndan beraat etti, polis konvoyunda gövde gösterisi yaptı!53 izlenme
Elazığ'ın sorunlarını anlatırken canlı yayında bastı küfrü, stüdyo buz kesti!65 izlenme
Deva Partili Mustafa Yeneroğlu sert sözlerle Akşener'i yalanladı! 'Akşener, gerçek dışı açıklamalarla kitlesini yanlış yönlendiriyor'68 izlenme
Esenyurt kayyumundan İBB hizmetine çöküş! İBB'nin ücretsiz ders atölyesini kapatmıştı20 izlenme
Eski Ülkü Ocakları İl Başkanı, Ekrem İmamoğlu için imza attı!46 izlenme