Okullar açılıyor, öğrenci velileri kırtasiye ürünlerini nasıl temin edeceğini düşünüyor. Kurşun kalem bir liradan 4 liraya, 80 yapraklı bir defter 5 liradan 20 liraya çıktı. Okul çantası bin lira oldu.
Kırtasiyede yüzde 8 ve yüzde 18 olarak uygulanan KDV'nin yüzde 1'e düşürülerek enflasyon altında ezilen velilerin rahatlatılması isteniyor. KDV halen kırtasiye ürünlerinde yüzde 18, defter, kalem, silgi gibi malzemelerde ise yüzde 8 olarak uygulanıyor. CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç da Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunduğu yasa teklifi ile kırtasiye ürünlerinde yüzde 8 ve yüzde 18 olarak uygulanan KDV'nin yüzde 1'e indirilmesini istedi.
MASRAFLAR BÜYÜYOR
18 milyon öğrenci velisinin okullar açılırken yeni masraflarla karşı karşıya olduğunu vurgulayan Kılıç, “Enflasyon ve hayat pahalılığı hızla artarken, veliler okulların açılacağı günü kara kara düşünmeye başladı. Okul kitapları ücretsiz olarak verilse de her öğrenci için okula başlamanın büyük maliyeti var” ifadelerini kullandı.

Sevda Erdan Kılıç
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, okul giderlerinde yüzde 80 ile yüzde 300 arasında değişen oranlarda artış yaşandığını kaydetti. Kılıç, “80 sayfalık defter 5 liradan 20 liraya çıktı. Kurşun kalem bir liraydı 4 lira oldu. 12'li sulu boya takımı 20 liradan 30 liraya yükseldi. Geçen yıl 400 liraya dolan okul çantası için bu yıl 1.000 lira oldu” dedi.
Sözcü
Hakimin etek boyuna karıştığı avukat, aynı kıyafetle adliyede: Her zaman olduğumuz yerdeyiz143 izlenme
İşsiz anneye mahkemeden şok! Boşandığı kocasına nafaka ödeyecek16 izlenme
Japonya'da gece kulüplerinde Türk pasaportuna yasak geldi!24 izlenme
Soylu 'çökmeye çalışıyor' demişti: Sedat Peker 6 ay kendi avukatıyla temsil edilemedi!49 izlenme
Adrese teslim ihale yargıda24 izlenme
Varlık Fonu 3 bankayı kurtarmak için 2026'da "borçsuz" olarak devlete geçecek olan Türk Telekom'u satın alıyor!103 izlenme
Emekli vatandaş isyan etti: "35 sene çalıştım, cebimde 20 lira param var. Tasarruf edin diyorlar, ben zaten 50 kiloyum. Tasarruf edeyim 20 kiloya mı düşeyim?"39 izlenme
Esat Toklu'nun meslekten ihracı için HSK'ye başvuru yapıldı!73 izlenme