TBMM'de bir grup gazetecinin sorusunu yanıtlayan AKP'li yetkili, protesto eylemlerine katılan öğrencilere ilişkin açıklamalarda bulundu. ANKA Haber Ajansı'nın aktardığına göre AKP'li bir yetkili konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı: "İçlerinde polise molotof atan, asit atan, küfreden, tekmeyle saldıranlar var. Avrupa’da da örnekleri var görüyorsunuz, kim izin verir? Ben öğrenciyim, molotof atabilirim, asit atabilirim diye bir şey mi var? Türkiye’de öğrencilerin protesto kavramı adı altında Terörle Mücadele Kanunu’na, Türk Ceza Kanunu’na göre suç teşkil eden molotof atmak, yüzünü maskeyle kapatmak, polise asit atmak, küfretmek, tekmeyle sopayla polise saldırmak hakkı vardır desinler… Onların hepsi özel kameralardan seçildiler. Her biri molotof atıyordu, yüzlerini maskeyle gizliyordu, polise küfredip tekmeyle saldırıyordu."
"Bu gençler tutuksuz yargılanamaz mıydı" sorusuna yanıt veren AKP'li yetkili, “Biz dosyayı bilmiyoruz ki, önyargıyla bakıyoruz. Evet Türkiye’de tutuklama dediğimiz hadise, maalesef biraz, bunu her kesim açısından söylüyorum, farklı algılanıyor. Tutuklama çok istisnai olmalı. Adam öldürme suçu dahil, daha üst cezalar dahil… Adresin bilinememesi, delilleri karartma şüphesi, katalog suçlar, ağır cezalık müeyyideler var. Şartlar sağlanamazsa tutuklama veya diğer şeylere başvuruyorsunuz, hakimin takdirinde. Ama bakıyoruz, çok basit nitelikli meselelerde o ‘tutuksuz yargılanamaz mı’ diyen arkadaşlar ki geçen yıl biz katalog suçlarla ilgili somut delil kavramı getirirken, başta CHP ve DEM Partililer olmak üzere karşı çıkmışlardı. Niye o zaman itiraz etmediler?" ifadelerini kullandı.
AKP'li yetkili konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: "Esas olan cezanın infazıdır. Tutuklama cezalandırma şekli olamaz. Çok özel alanlarda uygulanmalı, tedbir olarak uygulanmalı. Ama bizde bir ceza soruşturması başladığında kişi tutuklanıyorsa ‘tamam.’ Tutuklanmıyorsa ‘beraat etti’ algısı var. Kişi soruşturmanın devamında ceza alacak belki. Bizim maalesef ikircikli davranma modelimiz var. Başta da muhalefet yapıyor bunu. İşte birisi doktora bir tekme attığı zaman, normalde tutuksuz yargılanması lazım. Ama hemen ‘tutuklanmadı’ diye manşet atıyorlar."
halktv.com.tr
Alacak verecek kavgasında polis memuru dehşet saçtı: 2 ölü 2 yaralı34 izlenme
Ayhan Bora Kaplan 'gizli tanık' iddianamesinde dikkat çeken 'Soylu' ayrıntısı: 'AKP ve MHP ayrılıyor'41 izlenme
KTÜ’den deprem raporu hazırlığı: "Beton kalitesi limitlerin çok altında"40 izlenme
Kızılay'da yeni skandal: Kira gelirini yıllarca AKP'ye yakın şirket almış28 izlenme
Akdeniz Üniversitesi'nde neler oluyor? KYK yurdundaki intiharlarda 'tarikat' iddiası52 izlenme
İBB’ye Ankara By-Pass’ı! Son bir yılda 73 imar planı değişikliği!89 izlenme
Küresel piyasalara bu hafta ABD verisi sarsıcı olacak31 izlenme
Ayçiçek yağında indirim hayal oldu! Trakya Birlik Başkanı "Zamanla alışacaklar"38 izlenme