Yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre, Covid19 salgını kapsamında temel gıdalarda arz güvenliği ve fiyat istikrarının sağlanması amacıyla bazı yağlı tohumlar ve yağlardan 30 Haziran'a kadar gümrük vergisi alınmayacak. Gümrük vergisi sıfırlanan ürünler arasında ayçiçek yağı ve aspir yağı da bulunuyor.
Alınan karara tepki gösteren CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, yüzde 35 oranındaki verginin alınmamasının ithalatçının işine yarayacağını, ancak ürün fiyatlarına bunun yansıtılmayacağını belirtti. Vatandaşın yine pahalı yağa mahkum edildiğini ifade eden Gaytancıoğlu, hükümetin telaşla yine ithalata sarıldığını, ancak üretim için herhangi bir adım atmadığını kaydetti.
FİYAT İKİ KAT ARTTI
Türkiye'nin vergiyi indirdiğinde başta Ukrayna olmak üzere yurtdışındaki ayçiçek yağı fiyatlarının hemen artırıldığını anlatan Gaytancıoğlu, 360 dolar olan tohum fiyatının şu an 740 dolara, ham yağın da 700 dolardan bin 400 dolara çıktığını söyledi.

Okan Gaytancıoğlu
Ramazan ayında fiyatlar artmasın diye gümrük vergilerinin sıfırlandığını belirten CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, ilk defa rafine yağ için vergilerin kaldırıldığını ifade etti. Böylece yabancı yağların hiçbir işleme tabi olmadan doğrudan market rafından satılacağını söyleyen Gaytancıoğlu, “Yağlı tohumların ana coğrafyalarından birisiyiz ama üretmiyoruz” dedi.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/ithalatcikazaniyorvatandaskaybediyor6327821/
Sedat Peker'in iddialarının yankısı sürüyor! TRT'den kaybolan silahlar hakkında açıklama61 izlenme
Üç ülke açıkladı: Gazze’de ateşkes kararı45 izlenme
AKP'li belediyeden 10 Kasım ayıbına açıklama33 izlenme
Yerlikaya’nın ilk icraatı İmamoğlu’nun astığı Atatürk tablosunu kaldırmak oldu!144 izlenme
Cüneyt Arkın'dan Andımız'ın kaldırılmasına videolu tepki! 'Kayı boyundan geldim. Ne mutlu Türk'üm diyene'93 izlenme
Sağlık Bakanı Koca güncel verileri açıkladı: Can kaybı 5.844'e, vaka sayısı da 240.804'e yükseldi!82 izlenme
Sedat Peker'in avukatından yeni açıklama69 izlenme
Ümit Özdağ'dan Ankara'yı karıştıran iddia: "Bahçeli Erdoğan'ı tehdit etti, karanlık dosyayı AKP'li bakan verdi"34 izlenme
Yeni Akit yazarı 'Vücut hatları görünüyor "bayan" voleybol takımı olmasın!'
Canan Kaftancıoğlu'dan bomba '128 milyar nerede?' videosu!
Türkiye'nin tartıştığı şirkete büyük kıyak!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan 'neden önünüzü kesmek istiyorlar' sorusuna dikkat çeken yanıt: "Bunu en iyi herhalde Erdoğan bilir"