Van’da, 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde 7,2 ve 5,6 büyüklüğünde iki deprem yaşandı. O depremlerinde resmi rakamlara göre 644 kişi yaşamını yitirdi. Deprem sonrası Van'da öncelikle çadır, ardından konteyner kentler kuruldu. Zamanla kalıcı konutlar yapılarak bu konteyner kentler kaldırıldı. Ancak Tuşba ilçesine bağlı Seyrantepe Mahallesi'nde aradan 12 yıl geçmesine rağmen 72 aile, 120 konteynerin bulunduğu alanda hala deprem koşullarında yaşıyor.
SELVİ KILIÇDAROĞLU GÜNDEME GETİRMİŞTİ
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, geçen hafta o aileleri ziyaret ederek, “Konteyner Gettosu” diye nitelemişti.
Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Van'da düzenlenen miting sonrası yaptığı açıklamada o aileleri hatırlatarak, Cumhurbaşkanı seçildikten sonra önce o aileleri ziyaret ederek, sorunlarını çözüp helallik alacağını söyledi.
“12 YIL GEÇTİ HALA YÜZE YAKIN AİLE BARAKALARDA OTURUYOR”
Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:
“Van'da 2011'de deprem oldu. Ben o depremde buraya geldim. Bir gecede burada kaldım. Ertesi gün depremzedelerle buluştum. 12 yıl geçti hala yüze yakın aile barakalarda oturuyor. Geçen hafta eşim geldi o ailelerle görüştü. Sitem ettiler haklı olarak, ‘şimdiye kadar nerelerdeydiniz?' diye. Söz veriyorum. Vanlılara söz veriyorum. Geleceğim, Cumhurbaşkanı seçildikten sonra önce o ailelere gideceğim. Onların bütün sorunlarını çözeceğim, o zaman onlardan helallik isteyeceğim.”
Sözcü
Yavaş’tan Gökçek dönemine suç duyurusu!98 izlenme
CHP'li Ağbaba'dan Erbaş'a çok sert sözler: 'FETÖ’nün esiri ve uşağı!'65 izlenme
Cahil yobaz, erkeklerin eşini aldatmasının suçunu kadınlara yıktı !120 izlenme
Kılıçdaroğlu'ndan 'Emekçiler' notuyla yeni bir video: 7 başlıkla sıraladı, Kılıçdaroğlu ekonomide neler yapacak?33 izlenme
Esat Toklu’dan Sedat Peker hakkında suç duyurusu!56 izlenme
5 teğmenin haysiyet mücadelesi yeni başlıyor7 izlenme
Reuters: "Faiz kararı sonrası fon girişleri beklemeye geçti"20 izlenme
Seçim bitti, TOGG gitti! Yeni bakan kırmızı plakayı Mercedes’e taktı32 izlenme