Sağanak yağışın hayatı olumsuz etkilediği Bolu’da, kentin bir çok noktasında su taşkınları yaşandı. Bazı ev ve işyerlerini su bastı. Cadde ve alt geçitler sular altında kalırken ulaşım durma noktasına kadar geldi.
Belediye ekipleri, yağışların devam etmesi beklenen kentte su taşkınlarının yaşandığı bölgelerde altyapı çalışmalarına başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre kent merkezine metrekareye düşen yağmur miktarı 10,4 litre olarak açıklanırken, yaşanan su baskınları sonrasında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan isyan etti.

Foto: SÖZCÜ
“BU KADAR PARAYI NEREYE GÖMDÜNÜZ?”
Kentin altyapısında yaşanan sorunlar nedeniyle su baskınlarının olduğunu belirten Başkan Tanju Özcan, “İşin açıkçası ben 15 yılda harcanan paraya bakınca bu kadar rezalet bir durum olacağını tahmin etmiyordum. 15 yılda alt yapıya 350 milyon TL para harcanmış. Bugünün rakamlarıyla 700 – 800 milyon TL ediyor. Kardeşim bu kadar parayı nereye gömdünüz? Kameralarla bakıyoruz, borular döşenmiş fakat bir yere bağlanmamış. Böyle rezil durumlarda var. Böyle rezalet bir alt yapıyla karışılacağımı tahmin etmiyordum. 15 yıl boyunca halkın parası resmen heba edilmiş” diye konuştu.

Foto: SÖZCÜ
“ALT YAPIYI BEN ADAM EDECEĞİM”
Bu tip olumsuzlukların tekrar yaşanmaması için çalışmaların aralıksız devam ettiğini açıklayan Özcan, kentte yaklaşık 2 bin kilometrelik kanalizasyon ve yağmur hattının olduğunu belirterek, şunları söyledi:
* Geçmiş dönemde yapılan taş yollar ve kaldırımların altındaki malzemenin şiddetli yağmurlarda kanalizasyon ve yağmur hatlarına aktığını ve bununda tıkanmalara sebep olduğunu tespit ettik.

Foto: SÖZCÜ
* Çalışmalarımız sonucunda 2019 yılındaki yağmurlarda ortalama 500 şikâyet geliyordu. Geçen sene 300'lere bu yıl 100'lere düştü. Önümüzdeki yıl daha da azalacak. Geçen yıl 40 kilometre kanalizasyon ve yağmur hattı değiştirildi.
* Ayrıca ilk kez bu sene kamera robotlu sistemle 50 kilometre civarında hat görüntülendi tıkalı kısımlar açıldı. Halkımız şunu bilsin Bolu'da 2 bin kilometreye yakın kanalizasyon ve yağmur suyu hattı var.
* Bunu 2 sene içerisinde toparlamam mümkün değil. Ancak bu yıl 40 ila 50 kilometre arası kanalizasyon ve yağmur suyu hattı çekiyoruz. Bolu halkımız müsterih olsun, Bolu'nun alt yapısını ben adam edeceğim.
Gaziantep'te vahşet! Köpekler başları kesik halde bulundu25 izlenme
Kendi gitti saltanatı kaldı! 3 yıldır zarar eden Et ve Süt Kurumu'nun 4 yöneticisi maaşları çifter çifter götürüyor!46 izlenme
Cihat Yaycı, Edirnekapı Şehitliği’nden ateş püskürdü: Şehitler mezarından kalkmadan, gazilerin uzuvları yerlerine gelmedikçe, o cani İmralı'dan dışarı çıkarılmamalıdır!"17 izlenme
Bakan Nebati hakkında suç duyurusu! Akrabası olan iş insanı isyan etti: "Benimle uğraşacağına ekonomiyle ilgilensin"87 izlenme
Sosyal medyayı sallayan Erdoğan ve Binali Yıldırım montesi8024 izlenme
Maltepe mitingi manşetlerde: 2.2 milyon kişinin bir araya gelişini dünya basını böyle gördü57 izlenme
Kurucularından biri Erdoğan’ın arkadaşı… İşte Ensar’ı ‘büyüten’ AKP’li isimler259 izlenme
Süleyman Soylu’yu zora sokan soru!1165 izlenme
Dr. Serdar Savaş'tan kritik LGS ve YKS uyarısı: Daha vaktiniz var, bu sınavı iptal edin
İlber Ortaylı: “Teknik okul açacaksınız. Size kimse ‘Dini eğitimi yasaklayın’ demiyor. İkide bir istismar etmesinler. Yüzlerce, binlerce İmam Hatip okulu olmaz, olmaz”
Vatandaş akaryakıt zamlarına isyan etti! "Yakında koklayarak alacağız!"
Fiyatları karşılaştırıp isyan etti: "Gübre 2 bin 140 liraydı, şimdi 29 bin lira olmuş"