CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Merkez Bankası’nın açıkladığı Haziran ayı ödemeler dengesi istatistiklerine göre Türkiye’ye 2021’in 6 ayında gelen kaynağı belirsiz paranın 9.6 milyar dolara ulaştığını söyledi. Güzelmansur açıklamasında; “9.6 milyar dolar kimlerin hangi yöntemlerle getirdiği paralardır?” diye sordu.
AÇIKLANMAYA MUHTAÇ
Net hata ve noksan kaleminde izlenen kaynağı belirsiz para miktarının bu denli yüksek ve sürekli artıyor olmasının izaha muhtaç olduğunu ifade eden Güzelmansur, “Kaynağı belirsiz paranın sürekli artıyor olması kuşkuları da artırıyor. Yaklaşık 10 milyar dolarlık ölçüm hatası ya da eksik veya fazla veri derlemesi mi olur? Net hata ve noksan kaleminin bu denli yüksek olması hata veya noksanlardan daha ziyade kayıt dışı bir takım döviz girişlerinden kaynaklanıyor gibi duruyor” ifadelerini kullandı.
KİMLER HANGİ YÖNTEMLERLE GETİRDİ?
Güzelmansur açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“9.6 milyar dolar kimlerin hangi yöntemlerle getirdiği paralardır? Konteynerlarla ülkeye eşya gibi sokulan paralar mı, özel jetlerle taşınan kara paraları mı, uyuşturucu paraları mı bu konu tüm yönleriyle incelenerek açıklığa kavuşturulmalıdır.”
https://www.krttv.com.tr/ekonomi/6aydaturkiyeyegelenkaynagibelirsizparadudakh89140.html
Gözler seçim kurulunda: AKP bir vekil kaybedebilir!32 izlenme
Borç yükü ağırlaştı15 izlenme
Kimsenin teklif vermediği 4 İBB arazisi İGDAŞ'a satıldı106 izlenme
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 1.924 yeni vaka tespit edilirken, 9 kişi hayatını kaybetti, 8.302 kişi sağlığına kavuştu!39 izlenme
Ferdi Zeyrek'in sağlık durumuna ilişkin son açıklama geldi: 'Her geçen saat daha iyi haber alıyoruz'69 izlenme
Tüm sigara markalarına zam geliyor! Tarih belli oldu28 izlenme
2023'te miting yapıp açıldı dediler ama iki seçim arası Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi uçtu33 izlenme
Telefonlarda paylaşılan "15 Temmuz darbe belgesi" ile ilgili savcılık harekete geçti802 izlenme
Yüksek kiralar göçe zorladı: Memurlar ve turizm çalışanları Antalya’yı terk ediyor
Ekrem İmamoğlu, İstanbul projelerini açıkladı
Bakan Işıkhan, memur maaşlarına ilişkin düzenleme hakkındaki sorulara yanıt verdi
Kamuoyu Araştırmacısı Ölçer’den CHP’ye ‘ölü seçmen’ çağrısı: "İstediğim belgeleri ulaştırırlarsa…"