Millet İttifakı'nın ortak Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Twitter hesabından yayınladığı 'Alevi' başlıklı video, Twitter'da 47 milyondan fazla görüntülendi.
Kılıçdaroğlu, yayınladığı 3 dakikalık videoda, "Ben Aleviyim. Hak Muhammed, Ali inancı ile yetişmiş, samimi bir Müslümanım. Harama el uzatmam" sözleri ile genç seçmene sesleniyor ve kimliklerin değil, başarının, hayallerin konuşulması gerektiğini ifade ediyor.
Kılıçdaroğlu, video mesajında genç seçmene özetle şöyle sesleniyor:
"Kimliğimiz bizi biz yapan varlığımızdır ve elbette onurla sahip çıkmamız gerekir.
Kimlikleri konuşmayacağız, başarıları konuşacağız. Artık ayrışmaları konuşmayacağız, ortak hayallerimizi konuşacağız. Bu değişim seferinde benimle olacak mısın?
Alevi olmaz diyen bu sisteme, doğru olan, ahlaklı olan, dürüst olan olur” diyecek misin? Gelin gençler bu eşiği hep birlikte aşalım."
Fransız medyası, Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını manşetlerine taşıdı… Fransız resmi medya kuruluşu AFP, “Erdoğan’ın rakibi Alevi olmakla ilgili konuşarak tabuları yıktı” başlığını kullandı.
Haberde, “Kılıçdaroğlu Türk siyasetinde bir tabu olan Alevi olma konusunu konuştu” denildi. Erdoğan’ın geçmişte Alevileri suçladığını hatırlatan AFP, “Kılıçdaroğlu Alevi kimliğini hiçbir zaman saklamadı ama nadiren bu konu hakkında konuştu. Anketler 74 yaşındaki Kılıçdaroğlu’nun bıçak sırtı olan seçimleri kazanmaya yakın olduğunu gösteriyor. Kılıçdaroğlu medyanın çoğu hükümete yakın olan ülkede sosyal medya platformu Twitter’ı tercih etti” yorumuna yer verdi.
“SANSASYON YARATTI”
Haberde, “Stratejik ülkenin Osmanlı sonrasındaki en önemli seçimi olarak gösterilen oylamaya bir aydan kısa bir süre kala Kılıçdaroğlu’nun mesajı sansasyon yarattı. Tweet’i yaklaşık 50 milyon görüntülendi ve Erdoğan’ın hükümetini yanıt vermeye zorladı” denildi. Haberde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Kılıçdaroğlu’nun Alevi çıkışına yanıt verdiği de belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına tebrik mesajlarının geldiğine dikkat çekilirken, özellikle Saadet Partisi’nin destek mesajını AFP öne çıkardı.
Haberde, “Erdoğan’dan uzaklaşarak Kılıçdaroğlu’nun ittifakına katılan muhafazakar parti Saadet, destek mesajı paylaştı. Saadet Partisi, Kılıçdaroğlu’nun paylaşımını yayınlayarak, ‘Kutuplaşmayı, ötekileştirmeyi ve “kimlik siyaseti”ni değil güzel âhlakı, adaleti, hakkaniyeti ve samimiyeti seçerek, bu çarpık düzene hep birlikte son verebiliriz’ ifadelerine yer verdi” denildi.
KRT
Yediiklim Yayınları'nın arşivinden skandal Atatürk sorusu çıktı!114 izlenme
Yüksek elektrik faturaları için bir dava daha!43 izlenme
Kılıçdaroğlu 15 Mayıs’ta ilk soruşturma için adres verdi37 izlenme
Fiyat biçilemeyince zeytinyağı rafa çıkamadı!46 izlenme
AKP’li belediye 10 milyon liraya yaptığı bisiklet yolunu 1 yıl geçmeden söktü!41 izlenme
Eczacılar, miting için hazırladıkları 60 bin kumanyayı Bartın'a gönderdi39 izlenme
Adıyamanlı depremzede bu sözlerle isyan etti ‘İlk 3 gün ne AFAD ne Kızılay enkazın başına gelmedi’47 izlenme
Amasra faciası nedeniyle tutuklanmışlardı: Ödül gibi maaş39 izlenme
Son dakika! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin: Asgari ücrete en kapsamlı müdahaleyi Aralık ayında yapacağız
FETÖ, Adnan Oktar’ı düne kadar koruyordu!
Ekrem İmamoğlu katılacak diye mi turnuvayı iptal ettiniz?
Gerici sosyal medya imamı yine kadınları hedef aldı: "Düğünlerde oynattığın karıyı maç izlemeye gelelim de oynat bakalım"