Yandaş Türkiye gazetesi yazarı Kaan Zenginli “Tek maaşla ay sonu gelmiyor. Dünyada geçim zor” başlıklı bir haber yaptı. Euro’nun TL’ye çevrildiği haberde Avrupa’daki hayat pahalılığına değinildi.
Haberde yer verilen “İşte Avrupa ve Türkiye’de gıda fiyatları” başlıklı tabloda, Avrupa’daki yemek ücretleri TL üzerinden okura aktarıldı. Örneğin tabloda bir McDonald’s menüsünün Avrupa’da 99 TL (9 Euro), Türkiye’de ise 34 TL (3,22 Euro) olduğu yazıldı. Pirinç, peynir, yumurta, tavuk, elma ve kutu kola fiyatları üzerinden de benzer bir kıyaslama yapıldı.
Haberde yer alan tablo şu şekilde:

Avrupa’da yaşayan bir kişinin aldığı ücret ve aylık harcamasının ‘araştırıldığı’ haberde Almanya, Fransa ve İngiltere baz alınırken, “İngiltere vatandaşının rahat yaşaması için aylık cebine 6 bin pound girmesi gerekiyor. Bu da Türk parasıyla 77 bin liraya denk geliyor” ifadeleri yer aldı.
Haberde ayrıca Brüksel’de yaşayan bir kişinin “Brüksel’de kazanıp Türkiye’de harcarsanız ucuz” şeklindeki sözlerine yer verilerek, istemeden de olsa TL’nin ne kadar değersizleştiği vurgulandı:
“Belçika Brüksel’de 27 yıldır rehberlik yapan bir kişinin anlattığına göre; 2 odalı bir dairenin fiyatı 800 Euro civarında. Faturalarla birlikte bu rakam 1.000 Euro’yu geçiyor. Ortalama bir restoranda 4 kişilik yemek 200 Euro’yu buluyor. Günde 8 saat çalışan bir kişi ayda 1.400 Euro kazanıyor. Aynı kişi ‘Burada hayat çok pahalı, evde hanım çalışmasa geçinmemiz mümkün değil. 1.400 Euro yalnızca kira, ulaşım ve faturaları karşılıyor. Mutfak masrafı da eklenince rakam çok yüksek oluyor. Türkiye’de insanlar 1.500 Euroyu, 15 bin lira olarak hesaplıyor. Fakat burada hayat pahalı. Brüksel’de kazanıp Türkiye’de harcarsanız ucuz’ diyor.”
https://tele1.com.tr/turkiyegazetesieuroyutlyecevirdiavrupaulkelerigecimsikintisiyasiyordedi491454/
'Tüm Türkiye izlesin' demişti: Merakla bekleniyordu, Mansur Yavaş tek tek açıkladı! İşte tablolarla konser harcamaları24 izlenme
Coronada haftalık tablo açıklandı: Vaka sayısında büyük artış!33 izlenme
'Koronavirüs test kitleri' hakkında çarpıcı gerçek ! Türkiye'de üretiliyor bakanlık almıyor !140 izlenme
Özgür Demirtaş doları tutmak için bütçeden yakılan parayı açıkladı31 izlenme
Fransa'da süpermarketlere 'gıda fiyatlarına zam yapın' uyarısı geldi.25 izlenme
Cem Yılmaz'dan zam paylaşımı! Dalga geçti!34 izlenme
Bugün 5 doktor daha koronavirüsten yaşamını yitirdi!104 izlenme
Avrupa Birliği'nden Türk vatandaşlarına kötü haber: AB üyesi ülkeler yasa dışı göçü önleme konusunda anlaştı27 izlenme
2 milyon aileyi ilgilendiriyor! Restoranlardan açılmak için 5'li teklif
Madenci 8 arkadaşıyla fotoğrafını paylaştı: ‘Geriye bir ben kaldım’
Müyesser Yıldız hakkında karar
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son verileri açıkladı: Can kaybı 4.778'e, vaka sayısı da 175.218'e yükseldi!