Batman Belediyesi Eş Başkanları Songül Korkmaz ve Mehmet Demir’in 23 Mart’ta görevlerinden uzaklaştırılması sonrası yerlerine atanan kayyum, 140 personelin yerini değiştirdi. Kayyum, koltuk değnekli çalışanı ‘süpürgeci’, sosyologları temizlikçi yaptı, kameramanı ise kanalizasyon görüntüleme işine verdi. En yakın denizin 600 kilometre uzağında olan ilde ‘deniz ulaştırma ve işletme mühendisi’ alımı da yapıldı.
Belediyeye bağlı Personel A.Ş.'de çalışan personellerin görev yerlerinin 14 Mayıs'ta değiştirildiği belirtilirken alınan kararın hâlâ personele tebliğ edilmediği ifade edildi.
60 YAŞ ÜSTÜ TEMİZLİĞE VERİLDİ
Edinilen bilgiye göre, belediyede sosyolog olarak görev yapan personel temizlik işine; mühendisler ise kanalizasyon onarma işine verildi.
Belediyede kameraman olarak görev yapan personel de kanalizasyon görüntülemede görevlendirilirken, özellikle 60 yaş üstü büro işçileri içinde Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne süpürgeci ve beden işçisi olarak yeni iş tanımlaması yapıldı.
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünde büro işçisi olarak çalışan ve koltuk değnekleri olmadan yürüyemeyen Mehmet Şirin Esmer de temizlik işine "süpürgeci" olarak verildi.
DENİZ MÜHENDİSİ ALINDI!
Yer değiştirmelerle birlikte Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisi ihtiyacı olduğu gerekçesiyle Sedat Gündüz adlı kişi sözleşmeli personel olarak işe alındı.
MÜDÜRLER TEMİZLİK İŞİNE
HDP döneminde müdür olarak görev yapan personelin başta temizlik olmak üzere başka birimlere verildiği öğrenildi.
Yer değiştirme evrakında, kayyum ataması ile farklı bir devlet kurumundan gelerek belediyede kayyum yardımcılığı görevini yürüten Ali Osman Bilgili’nin imzası yer alıyor.
Marmara Üniversitesi'nden Erdoğan'ın diplomasına ilişkin yeni açıklama43 izlenme
Afgan Büyükelçi Türkiye'yi ele geçirme yöntemini ağzından kaçırdı: Anadolu'da Türkleri göçmen ilan etti36 izlenme
Meclis’e sunuldu! ‘Asgari ücrete yüzde 26 zam’183 izlenme
Tutuklu Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe: "Ortada hiçbir suç unsuru bulunmamasına rağmen ben neden tutukluyum? 8 aydır iddianame neden yazılmıyor?"14 izlenme
Jet Fadıl’dan 15 Temmuz vurgulu tatil reklamı!268 izlenme
Güllü soruşturmasında flaş gelişme: Yeni rapor dosyaya girdi, kızının avukatından açıklama13 izlenme
‘Hamza’ya dört maaş, Antepli Şahin’e kefen!’66 izlenme
Sahte içki kurbanlarının sayısı artıyor!47 izlenme