Tanal, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, 105 yaşındaki kayınvalidesi ile aynı evde yaşadıklarını belirterek eşiyle birlikte aşı olan Gökçek'i örnek göstererek, 85 yaş üzeri bir yurttaşın aynı adreste yaşadığı kızı ve damadının aşı olmadığını aktardı.
Kendisine iletilen bir şikayeti Tanal, şöyle anlattı:
"İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne, Şile. Covid19 aşısı uygulamasında yaşım gereği aşı sıram gelmiştir.' Yani bu kişi 88 yaşındadır. '65 yaş üzeri kızım ve damadımla birlikte ikamet ediyorum. Aile sağlık güvenliği açısından Melih Gökçek'in yararlandığı aşı uygulamasının kızım ve damadıma da yapılmasını arz ederim.' Aynı şekilde, kızı ve damadı diyor ki: '88 yaşındaki kayınvalidemiz bizimle birlikte yaşıyor. Onu da aşı yapın, bizi de yapın."
"BÖYLE KAYIRMACILIK, ADALETSİZLİK, HUKUKSUZLUK OLMAZ"
Ancak yetkililerin, 'olumsuz' yanıt verdiğini aktaran CHP'li Tanal, "Peki, Melih Gökçek'e bu uygulamayı nasıl yaptınız?" diye sordu. Gökçek'e kayınvalidesinin 80 yaşın üzerinde olduğunu koronavirüs aşısı yapıldığını hatırlatan Tanal, "Melih Gökçek'e uygulanan hukukun tüm vatandaşlara uygulanmasını istirham ediyorum. İşte dilekçe, işte kayıt. Böyle kayırmacılık olmaz, böyle adaletsizlik olmaz, böyle hukuksuzluk olmaz. Buna son verilmesini istiyorum" sözleriyle tepki gösterdi.
http://www.krttv.com.tr/gundem/kayinvalidekontenjanindanyararlanangokcekeh62461.html
Doğu Perinçek gülerek yanıtladı! 'Öyle her 13 kişi öldüğü zaman ulusal yas olmaz'65 izlenme
Biyogaz Santrali’ne direnen köylüye sert müdahale! Ortalık savaş alanına döndü!77 izlenme
AKP'nin Suriye politikası resmen çöktü: Kayseri, Konya ve Antep'te ortalık yangın yerine döndü!25 izlenme
Orman Bakanlığı, Pakdemirli'nin çiftliği oldu!97 izlenme
Mardin kayyımı İngiliz Büyükelçi ile ne iş birliği yaptı?10 izlenme
Seçimden sonra yeni vergiler yolda!104 izlenme
Erdoğan’ın mezuniyet belgeleri 9 yıl sonra ortaya çıktı46 izlenme
Dilek İmamoğlu'ndan sert tepki! Selim İmamoğlu'na bilimsel sunum için yurt dışı çıkış izni verilmedi13 izlenme
Hazine desteği ile ayakta duran Helal Akreditasyon Kurumu 2022’de yüzde 45 daha fazla harcayacak!
Şimşek'in vatandaşı olduğu İngiltere'de fiyatlar ucuz maaşlar yüksek
AKP Genel Merkezi'nde alarm zilleri çaldıran anket: İktidara yakın şirket hazırladı
Parti devleti! Amasya Valisi, AKP’lilerle köy gezdi