Türk lirasında bugün sert değer kaybı görüldü. Güne 9,74 seviyesinde başlayan dolar/TL’de öğle saatlerinde 9,83 seviyesi görüldü.
Güne 11,28’de başlayan euro/TL’de ise 11,37 seviyesi görüldü.
GCM Yatırım Araştırma Müdürü Dr. Tuğberk Çitilci, “Zaten haftaya yapılacak Merkez Bankası toplantısı yaklaşırken fırtına öncesi sessizlik vardı. Kur 9,659,75 aralığında fazla durdu. Piyasa artan enflasyona rağmen faiz artışının devamını fiyatlıyor, kur artışının nedeni bu” dedi.
18 Kasım’da yapılacak Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında 100 baz puan faiz indirimi yapılmasını ve politika faizinin yüzde 15’e çekilmesini beklediğini belirten Çitilci, dün MÜSİAD’dan yapılan açıklamanın da faiz indiriminin devam edeceğinin bir işareti olarak değerlendirilebileceğini söyledi.
Tera Yatırım Başekonomisti Enver Erkan da “Zaten yüksek olan enflasyona dair endişeler var. Petrol 85 dolar üzerine geldi, enerjide dışarıya bağımlılık enflasyon artışını hızlandırabilir” dedi.
Erkan, “Zayıf lira ve küresel enerji maliyetleri, Merkez Bankası faiz indirirken enflasyonun yüksek kalmasına ve liranın daha zayıf getiride kalmasına neden olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/dolardarekorayaklasildi6760448/
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kritik tabloyu paylaştı: 19.320 yeni vaka tespit edildi, 216 kişi hayatını kaybetti, 14.743 kişi sağlığına kavuştu!101 izlenme
Özkan Uğur'un duygu dolu o anları tekrar gündem oldu... "Ah canım, duygulandın... ah tontonum"63 izlenme
'Almanya'da yaşamak zor' diyorlardı: Gurbetçiler uçak biletlerini pahalı buldu geriye arabayla döndü43 izlenme
Canlı yayında 'AKP şeriat getirmek istiyor' deyince CNN Türk sunucusunun suratı asıldı !1823 izlenme
Bir esnafın isyanı 'Kredi bulmak için banka banka geziyorum. Bana yediğinin hesabını ver. Pudra şekerinin kilosu 30 lira. Ben alamıyorum adam burnuna çekiyor!'75 izlenme
AKP'nin yüzde 40 çıktığı metropoll'ün son seçim anketinde dikkat çeken hata44 izlenme
Menzil'de bu kez de tapu savaşları başladı!28 izlenme
Haluk Levent’in gözaltına alınmadan önceki son görüntüsü ortaya çıktı15 izlenme
Aydın AKP'de de uyuşturucu krizi! Eski Gençlik Kolları Başkanı uyuşturucu kullanmış!
İmamoğlu'ndan tutuklu gençlere mektup: Birlikte başaracağız
Rusya’nın Azovstal fabrikasına fosfor bombası ile saldırı düzenlediği iddia edildi!
Cumhuriyeti ve Atatürk'ü hedef almıştı: Kendisini 'Musa Hoca' olarak tanıtan kişinin El Kaide üyeliğinden arandığı ortaya çıktı!