İngiltere’nin yüksek tirajlı gazeteleri, Türkiye’de şampiyon yarış atı Smart Latch'in yasa dışı şekilde kesilerek etinin Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne ait aşevinde servis edildiği olayı manşetlerine taşıdı. Gazetelerde yer alan haberlerde, yemekte bulunan mikroçipin ardından yapılan incelemelerde etin tek tırnaklı bir hayvana ait olduğunun belirlendiği ifade edildi.

The Sun'ın haberinde mikroçipin, Adana Yeşiloba Hipodromu’nda yarışmış olan “Smart Latch” adlı safkan bir kısrağa ait olduğu, kariyerinde 13 yarışa çıkan ve üç kez şampiyonluk kazanan atın, sakatlık nedeniyle yarış hayatını sonlandırdığı ve daha sonra başka bir yere gönderildiği belirtildi.
Mirror ise “bacağı kırıldığı için yarış kariyeri sona eren Smart Latch adlı yarış atının mikroçipinin Mersin’de bir aşevinde servis edilen yemekte bulunduğunu” yazdı. Gazete, yürütülen incelemede atın yasa dışı şekilde kesilmiş olabileceğinin değerlendirildiğini ve etin “sığır eti” olarak satıldıktan sonra kavurma yemeğinde kullanılmış olabileceğine dair iddialara yer verildiğini aktardı.

Atın sahibi Suat Topçu ise yaptığı açıklamada, atın yarış kariyerinin geçen yıl ekim ayında bacağının kırılması nedeniyle sona erdiğini, atı damızlık olarak değerlendirmek istediklerini ancak yapılan veteriner kontrollerinde bunun mümkün olmadığının belirtildiğini ifade etti.
Topçu, daha sonra atı çocukların binicilik öğrendiği bir tesise bağışlamak istediğini belirterek, “Yıllardır çalıştığım bir nakliyeci arkadaşım vardı, atı ona teslim ettim. Ancak daha sonra atın gideceği yere ulaşmadığını öğrendik” dedi. Topçu, olayın ardından başlatılan soruşturmayla sorumluların ortaya çıkarılmasını beklediğini söyledi.
AKP kendi yaptırdığı ankette eridi!206 izlenme
Merdan Yanardağ’dan ilk mesaj: "Çok öfkeliyim, onları içeride bırakarak çıkmaktan utanıyorum"33 izlenme
Duvarları aşan mülteciler, akın akın Türkiye'ye giriyorlar bir de çektikleri videoyu sosyal medyada paylaşıyorlar!36 izlenme
AKP'lilerin hocası ekonomik krizden halkı sorumlu tuttu! Camide 'Oh olsun sana! Oh olsun!' diye bağırdı!49 izlenme
Şirket ortağının suç duyurusu ile gerçek ortaya çıktı: Yüz milyonlar gitmiş!27 izlenme
Çalışmayan cihaz için 1,9 milyon fatura! AKP'li vekilin adı geçiyor!230 izlenme
İşsizlik rakamları açıklandı: İşsizler ordusu büyüyor!44 izlenme
İşte son İstanbul anketi: 1 ilçe 15 yıl sonra CHP’ye geçebilir!40 izlenme
Fırsatçılık virüsü de patladı! Maske ve hijyen ürünlerinin fiyatı bir anda 4-5 katına çıktı!
Erdoğan’ın ‘sığınmacılara kapımız açık’ sözlerine vatandaştan yanıt: "Neyin peşindeler de göndermiyorlar?"
'Allah benim ömrümden alsın, Erdoğan'a versin' diyen sakallı ve cübbeli vatandaş dört halifeyi bilemedi!
İPA verileri ortaya koydu: İki emekli ayda 7 gün aç geziyor