EYT, 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanları kapsıyor. Bu tarihten önce işe başlayanlar yaş şartına bakılmadan prim günü ve sigortalılık süresini doldurduklarında emeklilik hakkı kazanacak.
EYT düzenlemesinin açıklanması sonrası, prim günlerini doldurmak ve askerlik borçlanmalarını ödemek isteyen yurttaşların araçlarını satışa çıkardığını belirten Galerici Ahmet Yurtlu, "Vatandaşlar prim günlerini doldurmak ve askerlik borçlanmalarını yatırmak için araçlarını satışa çıkardı. İlanlarda da buna rastlıyoruz. 'EYT borcumu ödeyeceğim için aracımı satıyorum' diye ilanlar görmeye başladık" dedi.
"Sıfırda tedarik edilebilecek araç yoktu" diyen Yurtlu, "Bundan dolayı vatandaş ikinci ele yöneldi ve satışlarda ciddi bir artış yaşadık. O zamandan bu zamana kadar da fiyatlarda yüzde 25 artış gördük. EYT ve konut kredilerinin düzenlenmesiyle vatandaşlar hem borçlanmalarını tamamlamak hem de ev almak için araçlarını satmaya başladılar" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA
İş işten geçtikten sonra Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ihalesi iptal edildi35 izlenme
İlaçları zamdan sonra bir de 'yokuluk' vurdu: Eczaneye giden ilaç bulamıyor!51 izlenme
Toplum böyle yozlaştırılıyor ! Türbanlı bacımız bir cd'ye ağladı !1639 izlenme
Erdoğan'ın iddiası: Ağaç kesmedik!109 izlenme
Engellemelere rağmen kadınlar Taksim'de 8 Mart'ta gece yürüyüşü düzenledi30 izlenme
UNESCO Dünya Mirası listesindeki Kızılırmak Deltasında çıkan yangında kundaklama şüphesi!71 izlenme
Kim doğru söylüyor? Merkez Bankası başkanı 'İstanbul'da kiralar pahalı' dedi Bakan Şimşek 'Kiralar ucuzluyor' dedi30 izlenme
AKP kongresi karıştı! Tek liste gerginliği: "Adaletli olun"22 izlenme
Yeni Akit yine şaşırtmadı: 'Sivaslılar sanki durup dururken Aziz Nesin’e gıcık olmuşlar'
Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş: "İddianamede benim ve bazı arkadaşların ifadesi yok"
Verilen desteğin iki katı ceza kesildi!
Mahkemeden emsal karar: EYT'lilere bir müjde de yargıdan geldi!