İsmailağa tarikatına bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G’yi altı yaşında evlendirerek sistematik tecavüze maruz bıraktı.
Türkiye’nin içerisine sürüklendiği tarikat karanlığını ortaya koyan cinsel istismar vakasında; mağdur H.K.G, Kadir İstekli tarafından senelerce istismara uğradığını ve durumun aile üyeleri tarafından bilindiğini dile getirmesi de iddianamede yer aldı. H.K.G, Kadir İstekli tarafından ilk istismara uğradığı gün Kadir İstekli’nin odasına kendisini ağabeyi Muhammed Sıddık Gümüşel’in götürdüğünü söyledi.
H.K.G’nin ağabeyi Muhammed Sıddık Gümüşel, geçtiğimiz hafta bir TV programına çıkarak istismarı inkar etti. Sıddık Gümüşel, aynı programda da kardeşinin 14 yaşında ‘evlendirdiğini’ ise itiraf etti.
TELE1’in ulaştığı görüntülerde Hiranur Vakfı’nda istismar alenen daha önce savunulmuş. 2021’de Kardeşler Köprüsü etkinliği adı altında yapılan buluşmada çocuğun babası ve vakfın kurucusu olan Yusuf Ziya Gümüşel de yer aldı. Aynı etkinlikte, istismarın açıkça savunulduğu ve istismara savunmayanların din düşmanı olarak gösterildiği görüldü.
Görüntülerde Muhammed Sıddık Gümüşel, yaptığı konuşmada cinsel istismarı şöyle savundu:
“Kimsenin namazı orucu engellenmiyor ama bu kişi aynı zamanda faizin dünya gerçeği olduğuna, çoklu evliliğin bir sapıklık olduğuna, kendisine ezberletilen yaştan evvel evlenmenin bir cinsel istismar olduğuna kısaca 1.400 yıl önceki İslam’ın bugün yaşanılmasının bugün uygulanmayacağına inandırılmak isteniyor. Daha da acısı İslam adına çalışıyoruz diyen birçok kişinin, modernitenin eseri olup, kaçamak cevap verdiğine şahit oluyoruz”
Kadının fendi AKP'li kocayı yendi 'AKP'li olarak kaybedeceğimiz kesin !'
Çiftlik Bank’ın kurucusu ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın teslim oldu!
Pahalı elektrik çiftçiyi yok etti: Tarlalar kurudu çiftçi isyan etti
Yandaş Cem Küçük sanatçıları hedef aldı: Şevket Çoruh yanıt verdi
Şehit kızından Başak Demirtaş'ın sosyal medyada "Hasret" paylaşımı yaparak akıma katılmasına gönderme.
İstanbul Valisi canlı yayında açıkladı: Pazartesi günü okullar tatil olacak mı?
İran'dan Suriye'ye operasyon mesajı: "Orduyu gönderebiliriz"
İki devlet okulu kafa kafaya verdi, gece karanlığında çocuklar için namaz etkinliği düzenledi
Kılıçdaroğlu aile fotoğrafıyla yeni yıl mesajı verdi
Teröristbaşı bile bu kadarını istemedi
Onlarca ağacı kesip yerine Kuran kursu açma kararı aldılar!
Vatandaşa 'Sen maaş alıyorsun. En fazla neyini kaybedersin? Enflasyonun altında ezilirsin' diyen Nureddin Nebati'ye İsmail Saymaz'dan zor sorular!
Sırası gelmeyen AKP'li başkana evinde özel aşı!
Yeni Zelanda’da başbakan ve diğer siyasiler 3 yıl zam almayacak!