Milli Savunma Bakanlığı (MSB), tansiyonun düşmediği Karadeniz'de, düşürülen İHA ile ilgili açıklama yaptı.
Açıklamada, Karadeniz üzerinden Türk hava sahasına yaklaşan bir İHA'nın tespit edildiği ve rutin prosedürler kapsamında takibe alındığı belirtildi.
Kontrolden çıktığı belirlenen İHA'nın F16 uçaklarıyla meskun mahal dışında vurularak düşürüldüğü bildirildi.
Yapılan açıklama şu şekilde:
"Karadeniz üzerinden hava sahamıza yaklaşan bir hava izi tespit edilmiş ve rutin prosedürler kapsamında takibe alınmıştır.
Hava sahası güvenliğinin sağlanması amacıyla, NATO ve Milli Kontroldeki F16'larımıza alarm reaksiyon görevi verilmiştir.
Söz konusu hava izinin kontrolden çıktığı anlaşılan bir insansız hava aracı olduğu belirlenmiş; herhangi bir olumsuzluğa mahal vermemek adına, meskûn mahal dışında emniyetli bir bölgede vurularak düşürülmüştür."
Sözcü
Ek MTV’yi ödemeyene hapis cezası: İşte detaylar57 izlenme
Zafer Partisi’ne saldıran Ülkücülerden ‘yapay zekâ’ savunması33 izlenme
İstanbul'un 9 ilçesinde okullar tatil edildi79 izlenme
MSB: Pençe-Kilit operasyon bölgesinde bir asker şehit oldu47 izlenme
Eski İçişleri Bakanı Tantan'dan flaş 'Sedat Peker' çıkışı: "Bu toplumun uyanmasına katkı sağlıyor"52 izlenme
İstanbul'da dehşet: Cumhuriyet Savcısı Ercan Kayhan öldürüldü28 izlenme
İran’dan ABD’ye rest: “Ne anlaşma ne ateşkes”28 izlenme
CHP’den kritik hamle: Hedef o seçmen grubu25 izlenme
Kılıçdaroğlu'yla görüşen Seçer, kulisleri doğruladı: İmamoğlu'na anlattık
TÜBİTAK’tan araştırmacılara ‘İslami proje’ çağrısı!
Bir Türkiye klasiği ! Koronavirüs muskası yazan sahte hoca yakalandı !
Aşılar nerede? TTB Başkanı Fincancı ve Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol anlattı