4 Kasım 2020 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile 3. Boğaz Köprüsü dahil Kuzey Marmara Otoyolu projesinin NakkaşBaşakşehir arasındaki kesimi için Arnavutköy, Avcılar, Başakşehir, Büyükçekmece ve Çatalca'da yüzlerce parsel acele kamulaştırma kapsamına alındı.
8.3 MİLYAR TL’LİK İHALE
Karara tepki gösteren CHP'li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, pandemi nedeniyle sıkı önlemlerin alındığı dönemde 30 Haziran günü Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından “Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü Dahil) Projesi NakkaşBaşakşehir (Bağlantı Yolları Dahil) Kesimi” için yapişletdevret modeli ile ihale düzenlendiğini hatırlattı. İhaleye çıkan otoyolun bir bölümünün Kanal İstanbul'un çevresine yapılacak Yenişehir'in bağlantı yolları olduğunu anlatan Ataman, ihaleyi 8.3 milyar TL'ye Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni yapan Rönesans Grubu'nun kazandığını aktardı.

“BU ISRAR NEDEN?”
Ataman, pandemi koşulları sürerken ve İzmir'deki deprem felaketinin gözleri İstanbul'daki deprem riskine çevirdiği günlerde Kanal İstanbul'un bağlantı yolları için acele kamulaştırma kararı alınmasına tepki gösterdi. Ataman “Kanal İstanbul projesine karşı toplumsal itirazlara rağmen süreç devam ediyor. Üstelik İzmir'deki depremden sonra büyük depremi bekleyen İstanbul'un yenilemesi için atılması gereken adımlar tekrar tartışmaya açılmışken kamunun kaynakları Kanal İstanbul'un yollarına harcanıyor, bu ısrar neden anlamıyorum” dedi.
Kanalizasyona akıtılan kurban kanları iki daireyi kullanılamaz hale getirdi18 izlenme
CHP’den Ali Yerlikaya ve Davut Gül hakkında suç duyurusu22 izlenme
İki pilotun şehit olduğu uçağın düşme anı ortaya çıktı35 izlenme
İşte Çerçioğlu’nun AKP’ye geçişinin perde arkası: Her şey 'İzmir rüyası' ile başlamış...15 izlenme
İran’da neler oluyor? ‘Ekonomik isyan mı, rejim içi güç kavgası mı?214 izlenme
İstanbul Otogarı'nda İSPARK davası reddedildi: 'Kamu yararına uygun'138 izlenme
Pazarda vatandaşlar da esnaf da dertli: "Bıraksınlar artık, insanların dayanacağı kalmadı. Biraz sebze aldım, 600 lira tuttu. Ne köylü memnun, ne tüketen"21 izlenme
Taksici Oğuz Erge’yi öldüren cani Delil Aysal'a istenen ceza belli oldu74 izlenme
Putin'den dünya gıda sevkiyatına dair açıklama
Enflasyon rakamları açıklandı!
Bilim Kurulu Üyesi Azap’tan, Ovalı’nın duyurduğu ‘Dornaz Alfa’ ilacıyla ilgili açıklama
Mansur Yavaş’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için yapay zekâ ile hazırladığı video, sosyal medyada büyük ilgi gördü