ABB'den yapılan yazılı açıklama şöyle:
Bazı siyasi parti temsilcilerinin ve sosyal medya trollerinin Ankara Büyükşehir Belediyesini, İsrail Büyükelçiliğinden yardım almakla suçladığı paylaşımları üzerine;
1 Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Belpa, mübarek Ramazan ayı boyunca “iftarver” kampanyası düzenlemiş, kampanyaya geçen seneden beri yüzbinlerce kişi ya da kurum destekte bulunmuştur. Bu kurumlar arasında büyükelçilikler, sivil toplum kuruluşları, dernekler ve meslek odaları da bulunmaktadır. Yapılan destekler Ankara Büyükşehir Belediyesine değil, doğrudan garip gurebanın sofrasına yemek olarak gitmiştir.
2 İsrail Büyükelçiliği çalışanları da son dönemdeki Filistin olayları yaşanmadan önce, 29 NİSAN 2021 TARiHİNDE Belpa’ya giderek, ülkemizde faaliyet gösteren resmi bir yapı olarak iftar kampanyasına katılma istediğini belirtmiş ve doğrudan ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere Belpa’nın kampanyasına katılmıştır.
3 Ankara Büyükşehir Belediyesi kurumsal olarak, BAŞTA DOĞU TÜRKİSTAN’DAKİ SOYDAŞLARIMIZ OLMAK ÜZERE, Kudüs’te veya yeryüzünün herhangi bölgesinde, zulme uğrayan mazlumların her zaman yanında olmuş; bu tavrını yeni yönetim döneminde aleni biçimde her fırsatta göstermiştir.
4 Ankara Büyükşehir Belediyesinin bu değişmez duruşu, mazlumlar için ses çıkaramayanlara aşı alma konusu dahil birçok konuda mazeret haline dahi gelmiştir.
Hal böyle iken; daha olaylar başlamadan önce Belediyemizin iştirakine gidilerek katılım sağlanan bir iftar yemeği kampanyasından siyasi çıkarım yapmak, bundan siyasi olarak nemalanmaya kalkmak yine bir kirli siyaset örneği olarak tarihe not edilecektir. Doğu Türkistan’daki zulme ses çıkaramayıp gelen tepkiler üzerine mahcubiyetlerini Ankara Büyükşehir Belediyesi üzerinden gidermeye çalışanlar, yine milletimizin maşeri vicdanına hapsolacaktır.
Ankara’nın geçmişte MOSSAD Başkanı tarafından ödüllendirilen bir Belediye Başkanı varken ve bu ödüle kendilerinden kimse itiraz etmezken, geçmişi ve duruşu belli olan Başkanımız Sayın Mansur YAVAŞ’a 40 kere atsalar bir kere tutmayacak olan çamuru atanlara iade ediyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Erdoğan'ı o eve göklerden gelen bir karar göndermiş ! Yakında peygamber bile ilan ederler !702 izlenme
İmamoğlu'ndan Boğaziçili öğrencilerin tutuklanmasına sert tepki14 izlenme
İzmir Atatürk Lisesi müdürü de İzmir Marşı'ndan rahatsız olmuş !611 izlenme
Erdoğan temelini attı, 6 yıldır çivi çakılmadı!41 izlenme
Tekrar sayımda da sonuç değişmemişti! MHP’den Kütahya için olağanüstü itiraz26 izlenme
ABD'den Türkiye'ye Yunanlıları çıldırtan davet! MSB heyeti, F-16'nın satışını görüşmek üzere ABD ye gitti.36 izlenme
Atatürk Havalimanı'ndaki Devlet Konukevi, havalimanı kapanınca yıkılacak olmasına rağmen baştan sona yenilendi !1617 izlenme
AKP'li Şamil Tayyar'dan Mustafa Destici'ye zehir zemberek sözler15 izlenme
Elbisesindeki Arapça yazıyı Kuran ayeti sandıkları kadını linç etmek istediler!
Madımak katliamı! CHP'li belediye anma, AKP'li belediye kutlama yapacak!
'Şeriata gidelim' diyen öğretmen için savcı görüşünü açıkladı
Özgür Özel’den Bahçeli’ye: “Bu nasıl ittifak ki ortağınız sizden utanmakta”