Anasayfa1
16 Temmuz 2020 ( 121 izlenme )
Reklamlar

Kanal İstanbul Projesi'nde bir talih kuşu da Suud İş İnsanı'na!


Tartışmalı proje Kanal İstanbul’un yeni planlarında imara açılan araziler tartışma yaratıyor. Suudi Arabistanlı iş insanı Sulaiman Al Muhaidib’in da proje güzergâhında aldığı 9 dönümlük ‘tarla’ vasfındaki arazi imara açıldı.

 

Arazi yeni planlarda kısmen konut, kısmen yol, kısmen de anaokulu ve ilkokul alanında kaldı. Arazinin değeri böylece katlanmış oldu. Cumhuriyet, Suudi Arabistanlı iş insanı Sulaiman Al Muhaidib’in proje güzergâhında 9 dönüm arazi aldığını ortaya çıkarmıştı. 

Al Muhaidib Arnavutköy Sazlıbosna köyünde “tarla” vasfında 9 bin 500 metrekarelik araziyi 2015 yılında almıştı. Al Muhaidib’in güzergâhta başka araziler de aldığı duyumlar arasındaydı. 

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre, projeye ilişkin yeni planlarla Muhaidib’in arazisi de imara açılmış oldu. “Tarla” vasfındaki arazi kısmen konut, kısmen yol, kısmen de anaokulu ve ilköğretim alanında kaldı. Plan notlarına göre konut alanlarına zemin + 3 kat izinli yapı yapılabiliyor. Anaokulu alanlarında da zemin + 1 kat sınır tanındı. Zemin + 1 kat sınır tanınan ilkokul alanlarına ilişkin plan notlarında ise “Bu alanlarda, ilgili kurum görüşleri alınarak ortaokul tesisleri yapılabileceği gibi ilkokul ve ortaokul tesisleri bir arada da yapılabilir. 

İlkokul alanları içerisinde, ilgili kamu kurumu tarafından projelendirilmek kaydı ile özel eğitime muhtaç öğrencilere yönelik yapılar yapılabilir” ifadeleri yer aldı.

https://abcgazetesi.com/kanalistanbulprojesindebirtalihkusudasuudisinsanina352052

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bulgarların gelişi yüzde 30 arttı, iş yeri kiraları 50 bin liraya çıktı! Narin olayını dakika dakika takip eden tv100 muhabiri Canan Altıntaş'tan çarpıcı açıklamalar: "En çok neye kahroldum biliyor musunuz?" Onur Akın'dan Yavuz Bingöl'e: Bizim mahallemiz iktidarın yanı değil Özgür Özel, Ali Yerlikaya'ya Seslendi: "Bana Sormadan Evime Nasıl Giriyorsun?"